Početna - IZDVOJENO - Vukovarski Stožer poslao oštro pismo Vesni Pusić, obrušili se i na medije
Vukovar vlada
Foto: Goran Ferbezar/Pixsell, Hina

Vukovarski Stožer poslao oštro pismo Vesni Pusić, obrušili se i na medije

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara koji je, nakon dva dana šutnje, podrugljivo poručio vladajućima da im nisu blokirali pristup koloni sjećanja, već da su, ustrašeni lampašima, sami odustali. Nakon što su mediji objavili snimke na kojima se vidi da blokadu nisu izazvale svijeće na cesti, već redarstvene snage Stožera, stiže bijesna pismena reakcija Josićevih antićiriličnih bojovnika putem Braniteljskog portala.

Posebno su gnjevni na ministricu Vesnu Pusić, koja ih je pozvala da budu hrabri i da kažu istinu.

U Vukovaru se 18. studenog 2013. nije dogodila politika, ni poraz, ni pobjeda. Dogodila se moralna Hrvatska.
Niste bili spriječeni.
Kada ste došli na red, (a kako bi to ranije, s automobilima uz vas i mogli), uključili ste se u kolonu, zajedno s automobilima, gospođo Pusić.
Uključili ste se, hodali ste u koloni sjećanja.
Bili ste na kraju kolone i hodali.
Zašto se toga sramite i zašto to skrivate? To nije sramota… jer svih ovih godina to su činili stradalnici i branitelji i drugi građani svih nacionalnosti iz cijele Hrvatske, neki su išli i na kraju kolone.
Vaš je grijeh pred narodom i Europom pa i svijetom to što ste nakon nekih 150 metara hodanja odjednom stali, i umjesto da s dubokim poštovanjem uzmete upaljene lampione koji predstavljaju duše poginulih, muče i ubijenih i donesete ih na memorijalno groblje, vi ste se okrenuli i otišli, a zatim pred kamerama i mikrofonima počeli širiti neistine o onima koji su još dugo nakon toga s upaljenim lampionima u rukama puni pijeteta i poniznosti koračali da bi se poklonili boljima od svih’ stoji u pismu objavljenom na Braniteljskom portalu.

Nisu štedjeli ni medije.

‘Izašli ste iz kolone i počeli se žaliti da ste bili spriječeni ući u nju, beskrupulozno se služeći pri tome režimskim medijima. Nije vam bilo dovoljno što ste osobnom i medijskom grajom narušili gromku tišinu dana okupacije i stradanja Vukovara nego ste s istim i još većim žarom to nastavili činiti i u sve ostale dane pijeteta, nadglasavajući pri tome i krikove sa Ovčare…
Onaj tko barem na taj dan iskreno želi odati pijetet, on ne odustaje od učešća i hodanja u koloni, pa makar i na kraju nje. Taj ne daje hinjeno povrijeđene izjave i ne napušta egoistično kolonu zato što je na njenom kraju i ne napušta svoju vojsku i svoj narod. Ne širi neistine, barem ne na taj dan. Sve to ste 18. studenog 2013. učinili Vi i vaša vlast, i niste iznenadili. Jer je ste protunarodna vlast’.

‘Uz pomoć svih svojih srboslavenskih medija odmah ste krenuli širiti neistine, davati hinjeno uvrijeđene izjave i tako nauštrb istine i pijeteta sebe gurati u središte pozornosti.’

Posebno ih je razljutilo jer su na nacionalnim TV kućama gostovali iz kolone otjerani premijer Milanović i vrhovni zapovjednik Josipović: ‘Na većini smo TV kanala morali trpjeti dugometražno, uvježbano, gnjevno izlaganje neistine iz usta dvaju predsjednika. Nesretni novinari (većina njih) morali su prihvatili sudjelovati u tom vrzinom kolu.’

Ovaj verbalni napad zaključuju riječima:
-‘Cijeli 18. studenog vi politikanti ste se bavili sobom te svadjanjem s nama, čak nam i prijeteći. Ranjena zvijer najjače udara. Samo dajte. Ne bojimo se. Račune morate položiti pred hrvatskim narodom i pred Bogom. Niste imali poštovanja ni 18. prema žrtvi Vukovara, niste ni 19. prema žrtvi Borova Naselja, ni 20. prema žrtvi Ovčare. Nego ste nastavili siktati i prskati svoj otrov. Ne zanima vas ni žrtva, ni pijetet, ni Vukovar, ni Hrvatska.

Kapa do poda hrvatskom narodu koji se ujedinjuje. S vjerom u Boga i hrvatski narod, za Vukovar – mjesto posebnog pijeteta i Republiku Hrvatsku!’

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...