Početna - IZDVOJENO - Windows 10
windows 10

Windows 10

Počela nadogradnja Windows 10 operativnog sistema.

Svi koji su nestrpljivo čekali 29. srpnja zbog nadogradnje svojeg računala ili tableta na najnoviju verziju Microsoftovog operativnog sustava, napokon mogu odahnuti i eventualno još malo pričekati, dok ne dođu na red.

Gotovo sigurno ćete poželjeti nadograditi vaš operativni sustav na desetku, pogotovo zato što je besplatan’ – ovako je rezimirao nove Windowse David Pogue s Yahooa koji je novu verziju usporedio s hvaljenim Windowsima 7, samo što ovaj OS sada ima nove opcije poput Cortane, novog preglednika internetskih stranica Edge te se napominje kako je Microsoft puno poradio na sigurnosti Windowsa. U recenziji objavljenoj na The Vergeu napominje se kako Windows 10 predstavlja odličan spoj prethodnik verzija – sličan je Windowsima 7, ali je nadograđen s nekim opcijama iz osmice, jednostavan je za korištenje i ‘ne trebaju vam posebne upute za korištenje Starta’.

Nadogradnja se odnosi na sve verzije – čak i piratske, ali treba spomenuti da nadogradnjom s piratske verzije nećete dobiti originalne Windowse 10 nego će oni funkcionirati u non-genuine izdanju. Za nestrpljive i one koji žele napraviti čistu instalaciju novog OS-a, Microsoft je omogućio besplatno preuzimanje ISO datoteka novih Windowsa. Osim čiste instalacije, kroz MediaCreation Tool koji skinete putem gornjeg linka možete pokrenuti i nadogradnju postojećeg OS-a na Windows 10 čak iako vam ikonica u taskbaru to još ne dopušta.

Microsoft računa da će u idućim mjesecima deseci ili čak stotine milijuna ljudi besplatno preuzeti njegov najnoviji operativni sustav. Windows 10 prvo će biti dostupan za računala i tablete, ali je osmišljen i za pokretanje telefona, igraćih konzola, pa čak i holografskih naočala.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...