Početna - IZDVOJENO - Za 11 projekata neprofitnih organizacija dodijeljeno 263 tisuće kuna
web

Za 11 projekata neprofitnih organizacija dodijeljeno 263 tisuće kuna

Primorsko-goranska županija na osnovu raspisanog javnog natječaja za prijavu programa i projekata neprofitnih organizacija od općeg značaja za PGŽ, a na prijedlog Povjerenstva za odabir projekata, u obliku kapitalne pomoći dodjeljuje ukupno 263.000 kuna za 11 prijavljenih projekata.

Najveći pojedinačni iznos od 85.000 kuna dodijeljen je za rekonstrukciju krovišta južnog krila Pravoslavnog manastira u Gomirju. Pomoć je odobrena s obzirom na povijesni i vjerski značaj tog objekta za područje u kojem se nalazi te na činjenicu da je krovište manastira u toliko derutnom stanju  da prokišnjava u unutrašnjost. Odobrenje Srpskoj pravoslavnoj crkvi za obnovu manastira dao je Konzervatorski zavod.

Vatrogasnim društvima s područja Gorskog kotara za nabavu i zamjenu vatrogasne opreme dodijeljeno je ukupno 84.000 kuna. Tijekom intervencija u vrijeme velike elementarne nepogode koja je zadesila područje Gorskog kotara pokazala se potreba za nabavom nedostajuće i dotrajale opreme, motornim pumpama, zaštitnim odijelima, radio stanicama za sustav veze, motornim pilama i slično.

Sredstva su dodijeljena i JU Nacionalni park „Risnjak“ za nabavu nove plinske peći za planinarski dom, Esperanto društvu Rijeka za rekonstrukciju kanalizacijske mreže u omladinskom odmaralištu u Kostreni, te Srpskom kulturnom društvu „Prosvjeta“ za obnovu krovišta stare područne škole u Dokmanovićima.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...