Početna - IZDVOJENO - Za mjesto savjetnika ravnatelja Festivala Opatija bit će raspisan natječaj
ljetna
foto: freepix.biz

Za mjesto savjetnika ravnatelja Festivala Opatija bit će raspisan natječaj

Izbor novog ravnatelja Festivala Opatije trebao bi biti završen do sredine veljače, odnosno 45 dana nakon što je 5. siječnja istekao rok za podnošenje prijava.

U »igri« su četiri kandidata, ali njihov izbor zasjenila je priča o tome hoće li bivša ravnateljica Rajna Miloš preuzeti funkciju savjetnice ravnatelja ili ravnateljice za programsku djelatnost.
– Za zapošljavanje savjetnika mora biti raspisan javni natječaj sukladno odredbama Statuta Festivala Opatija. Nakon provedenog natječaja i odabira kandidata, odabrani kandidat za predmetno radno mjesto mora sklopiti ugovor o radu s ravnateljem/ravnateljicom Festivala Opatija.

Tko će se prijaviti na natječaj, tko će biti odabrani kandidat te u konačnici tko će kao ravnatelj odnosno ravnateljica potpisati ugovor o radu sa izabranim kandidatom, u ovom trenutku nam nije i ne može biti poznatno – prokomentirala je ovu situaciju Lorena Bašan, predsjednica Upravnog vijeća Festivala Opatija. Ona je potvrdila da je koficijent za radno mjesto savjetnika ravnatelja za programsku djelatnost 4,33 te da će godišnja bruto plaća za ovo radno mjesto iznositi nešto manje od 200 tisuća kuna. Osim za savjetnika, novom sistematizacijom ustanove koja danas ima sedam zaposlenih, otvorena su i radna mjesta suradnika za marketing i poslovne skupove, blagajnika-administratora, tehničkog organizatora – kino operatera te domara.

– Nova radna mjesta uvedena su zbog činjenice da su upravljačka prava nad novom zgradom Kulturno-turističkog centra, čije bi otvorenje trebalo biti uskoro, prenesena na Festival Opatiju. Riječ o dodatnom objektu koji se dobiva na upravljanje i za čije funkcioniranje treba osigurati i odgovarajuće kadrove – obrazlaže odluku predsjednica Upravnog vijeća Lorena Bašan, piše Novi list.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...