Početna - IZDVOJENO - Za vikend počinju Jadranske igre u Kostreni
jadranske_igre
web

Za vikend počinju Jadranske igre u Kostreni

Počinju 6. lipnja, a trajat će do 20. rujna, Jadranske igre ove godine broje šestu sezonu održavanja, a ovogodišnje izdanje je ujedno i najveće do sad. Šire se na 12 zemalja u regiji!

106 dana duga je turneja koja će se ove godine naći na 45 lokacija uz peko 2500 natjecatelja i 70000 posjetitelja.  Ovaj show programa koji vole svi i mladi i stari završit će međunarodnim natjecanjima (dva međunarodna polufinala i međunarodno finale) koje će se ove godine moći pratiti na malim ekranima u zemljama sudionicama Jadranskih igara.

Kostrena je prvi put domaćin Jadranskih igara, a tamo sve i počinje, 6. lipnja manifestacijom „Dobrodošlica ljetu“ s kojom Kostrenjani otvaraju svoju ljetnu sezonu. U organizaciji Općine Kostrena, Turističke zajednice Općine Kostrena, Komunalnog društva Kostrena, Karnevalske grupe Špažićari i agencije Adria events, snage će na igrama odmjeriti ekipe sastavljene većinom od članova karnevalskih grupa koje djeluju u regiji. Osim natjecanja za seniore, održat će se i natjecanje za najmlađe natjecatelje pod nazivom Jadranske igre Junior na kojima će nastupiti učenici Osnovne škole Kosgrupe

Igre će se održati u uvali Žurkovo. Jadranske igre Junior započinju u 18:00 sati, a natjecanje za seniore na rasporedu su u 19:00 sati. Nakon igara, domaćini su pripremili zabavno-glazbeni program koji kreće od 22:00 sata uz nezaobilaznu ugostiteljsku ponudu hrane i pića. Ulaz na cijeli događaj je besplatan.

Nakon toga, po prvi se puta otkako Jadranske igre postoje kreće prema kontinentalnom dijelu Hrvatske, u Sisačko-moslavačku županiju u Topusko gdje će se igre održati 13. lipnja. Poslije Topuskog, 26. lipnja na redu su igre u mjestu Rabac (Labin) u Istri.

Od ove godine u funkciji je i osvježeno izdanje weba Jadranskih igara (www.jadranskeigre.com) na kojem se nalaze sve relevantne informacije o projektu, natjecanju te aktualni kalendar događanja po kojem možete pratiti ovogodišnju turneju.

Mnoštvo novih lokacija i natjecatelja te već dobro poznate stare lokacije koje ćemo posjetiti u periodu od 6.6. do 20.9. ono su što nas najviše veseli prije početka nove sezone. Ukoliko želite sudjelovati na Jadranskim igrama, skupite ekipu od osam članova, prijavite se na našoj web stranici i budite dio naše velike obitelji. Ne sumnjamo da ćemo se i ove godine odlično zabaviti stoga Vas pozivamo da nam se pridružite već u Kostreni i postanete dio zabave koja pršti druženjem, veseljem i pozitivnom energijom!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...