Početna - IZDVOJENO - Zabilježeno 339 prometnih prekršaja na prometnicama PGŽ
policija

Zabilježeno 339 prometnih prekršaja na prometnicama PGŽ

Od 13. do 15. siječnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 339 prometnih prekršaja, od kojih najviše ili 41 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja prekoračenja brzine, 16 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, tri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige te još 222 različita prometna prekršaja. U ovom razdoblju najveća je koncentracija alkohola izmjerena 40-godišnjem vozaču mopeda marke Gilera, koji je zaustavljen u Krku 14. siječnja oko 19.55 sati. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,26 g/kg, a uz to prilikom upravljanja mopedom nije koristio zaštitnu kacigu.

Istog dana, tijekom poslijepodneva na području Novog Vinodolskog zaustavljen je 38-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom marke Opel, a da nije koristio sigurnosni pojas, s nevažećom vozačkom dozvolom koja mu je istekla u ožujku prošle godine i s važećom zabranom upravljanja vozilom „B“ kategorije. Dan ranije, 13. siječnja oko 17.30 sati, nakon što su policijski službenici uočili kako vozilom krivuda kolnikom, na području Rupe zaustavljen je 48-godišnji vozač osobnog vozila marke Citroen. Zaustavljeni vozač, iako vidno pod utjecajem alkohola odbio je provjeru alkoholiziranosti, a obavljenim provjerama utvrđeno je kako vozilom upravlja dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije. Iste večeri na crikveničkom području zaustavljena je 49-godišnja vozačica Citroena, kojem je istekla registracija i osiguranje vozila.

Noćas, oko 00.30 sati u Adamićevoj ulici u Rijeci policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka zaustavili su osobno vozilo marke Mazda, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.95 g/kg upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje.

Dio spomenutih vozača zadržan je u službenim prostorijama policije jer je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja i ugrožavanjem sigurnosti prometa na cestama, dok su svi počinitelji prometnih prekršaja prekršajno sankcionirani temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom 14/15. siječnja policija je pojačano nadzirala vozače koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola. U ovom razdoblju na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 21 prometna nesreća, a u ovim nesrećama devet je osoba lakše ozlijeđeno.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...