Početna - IZDVOJENO - Zahvaljujući lokatoru pronađen počinitelj krađe u Mošćeničkoj Dragi
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zahvaljujući lokatoru pronađen počinitelj krađe u Mošćeničkoj Dragi

Kaznenom prijavom za počinjenje kaznenog djela krađe završeno je kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Opatija.

Kriminalističko istraživanje je provedeno po prijavi 20-godišnje austrijske državljanke kojoj je tijekom jučerašnjeg dana na šetalištu u Mošćeničkoj Dragi iz naprtnjače na leđima otuđena torbica s dokumentima, bankovnim karticama, novcima i drugim predmetima vrijednosti oko 1800 kuna.

Istraživanjem je utvrđeno da je 65-godišnjak iskoristio nepažnju austrijske turistkinje te joj iz naprtnjače otuđio torbicu s navedenim predmetima, ali nije znao da je u torbici i uređaj za lociranje, tzv. lokator, kojim se vrlo brzo može otkriti lokacija odnosno kretanje otuđene torbice. Tako su policijski službenici u ekspresnom roku došli do počinitelja i zatekli ga sa svim otuđenim predmetima koji su vraćeni vlasnici.

Odmah su ga uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje te je nakon završetka, protiv 65-godišnjeg osumnjičenika podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Primanje za opatijske laureate – glazbenike Ellu i Duleta

Gradonačelnik Fernando Kirigin priredio je primanje za opatijske glazbenike, laureate ovogodišnjih popularnih glazbenih festivala ČAnsonfesta i MIK-a Emanuelu Lazarić – Ellu i Duška ...