Početna - IZDVOJENO - “Zajedno do zdravlja” ovog vikenda u Matuljima
plakat_zajedno_zdravlja_2014
web

“Zajedno do zdravlja” ovog vikenda u Matuljima

Sutra će se održati jubilarna peta po redu gastronomska manifestacija “Zajedno do zdravlja” u Matuljima. Počinje u 10:00 sati, a traje do 13:00 sati na trgu ispred zgrade Općine i crkve. Ova manifestacija je jako popularna u Matuljima, bit će kao i do sad edukativnog, zdravstvenog i gastronomskog karaktera. Ove godine će se moći i dobro zabaviti uz šest timova matuljskih umirovljenika koji će se okušati u kuhanju repe, a oni najmlađi će pripremati zdrav doručak i dekoracije od voća. Na manifestaciji će biti preventivni pregledi, a stručnjaci će savjetovati o aspektima modernog života, kako se zdravo hraniti i baviti sportskim aktivnostima. Novost na manifestaciji predstavili su načelnik Mario Ćiković, zamjenica Eni Šebalj i Petra Šuljić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, ustanove koja je uz Općinu Matulji suorganizator događanja.

Svi posjetitelji moći će zabilježiti podatke svoje zdravstvene kontrole u knjižicu Mini tehničkog pregleda organizma, moći će iskontrolirati tlak i šećer u krvi, indeks tjelesne mase (BMI), kontrolu kože s naglaskom na madeže radi prevencije melanoma, nadalje moći će se izmjeriti očni tlak, pregledati lice kamerom,a bit će i prgled vitaminsko-mineralnog statusa organizma. O zdravom doručku koji potiče brži metabolizam govoriti će  nutricionist doc.dr.sc.Sandra Pavičić Žeželj, a o zdravim namirnicama koje su takozvani ‘‘čistači organizma’‘ govorit će predavač Ugostiteljske škole Opatija Damir Perman.

Za glazbu tu su Antonio Krištofić i Karla Pupis, te slovenski Trio Turn, koji stiže u pratnji grupe Zeleni Bisriški mrkat, organizaciji uzgajivača ekološkog voća i povrća iz Ilirske Bistrice koji će predstaviti svoje proizvode. Većinom je riječ o OPG-ima, a od njih će građani moći kupiti sireve, mliječne proizvode, med, češnjak i još puno toga, a zvončari će moći obnoviti opremu kupujući ovčje kože.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...