Početna - IZDVOJENO - Zakupcima gradskih prostora u Opatiji koji redovno plaćaju račune niže najamnine u 2017.
opatija-imperial

Zakupcima gradskih prostora u Opatiji koji redovno plaćaju račune niže najamnine u 2017.

Izmjenama Odluke o davanju u zakup i kupoprodaji suvlasničkog dijela poslovnog prostora na nedavnoj sjednici Vijeća, Opatija je nastavila politiku ublažavanja otežanih uvjeta poslovanja zakupaca, što znači da će zakupci gradskih prostora i u 2017. godini imati niže najamine ukoliko budu redovito plaćali svoje obaveze.

Naime, odlukom je utvrđeno da se zakupcima poslovnih prostora odobrava popust ugovorene zakupnine od 10 posto za tekući mjesec u 2017. godini, počevši od mjeseca siječnja, pod uvjetom da su podmirili sve dospjele obveze prema Gradu Opatija do isteka mjeseca koji prethodi mjesecu za koji se odobrava popust, a za mjesec prosinac popust iznosi 50 posto.

Pravo na popust ugovorene zakupnine od 28 posto za tekući mjesec ostvaruju i oni zakupci poslovnih prostora koji su obveznici poreza na dohodak ili dobit, a nisu upisani u registar obveznika PDV-a o čemu su obvezni dostaviti izjavu. Popust ostvaruju pod uvjetom da su podmirili sve dospjele obveze prema Gradu Opatija do isteka mjeseca koji prethodi mjesecu za koji se odobrava popust, a za mjesec prosinac popust iznosi 50 posto, a na ove zakupce ne primjenjuje se popust ugovorene zakupnine od 10 posto.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...