Početna - IZDVOJENO - Odsječen jug Hrvatske
Hvar snijeg
foto: total-hvar.com

Odsječen jug Hrvatske

Ceste prema jugu zatvorene snijeg pao na Hvaru i Pelješcu

Snijeg je zameo Hrvatsku, počela je prava zima.

Krajem proteklog tjedna i početkom ovoga snijeg počeo je padati u kontinentalnoj Hrvatskoj, no sinoć i noćas snijeg je zabijelio i dio Dalmacije. Nošen jakom burom pao je čak i na otoku Hvaru, prenosi 24 sata.
Diljem priobalja puše jaka bura koja ometa prometovanje trajektnih i katamaranskih linija. Tako su, osim u Dalmaciji, prekinute trajektne i katamaranske linije na Kvarneru.

Vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme budući da je snijeg u Gorskom kotru i Lici napadao u malo većim količinama, a naleti bure dodatno otežavaju promet. Tako je autocesta A6, između Kikovice i Delnica, otvorena samo za osobna vozila, a ceste prema jugu Hrvatske, uključujući i autocestu A1 zatvorena za sav promet.

Zbog jakog vjetra u prekidu su trajektne linije: Sumartin-Makarska, Stinica-Mišnjak, Stinica-Stara Novalja i Zadar-Silba-Mali Lošinj, katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, kao i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Vozači, nemojte kretati na put ukoliko to nije prijeko potrebno, a ako morate, svakako koristite zimsku opremu i pripremite se na zaobilazne puteve i duže putovanje!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...