Početna - IZDVOJENO - Zaplijenjena veća količina amfetamina i ecstasya
policija rijeka
web

Zaplijenjena veća količina amfetamina i ecstasya

Tijekom jučerašnjeg dana policija je pronašla i oduzela ukupno 2 545 grama amfetamina, 1 646 komada ecstasy, 88 grama marihuane, 15 000 kuna, 620 eura, pištolj i tri komada streljiva te druge predmete koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima.

Vrijednost ove količine zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na najmanje 260 000 kuna, dok se vrijednost u uličnoj prodaji procjenjuje i do milijun kuna. Pritvorskom nadzorniku dovedene su četiri osobe, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Ova uhićenja i zaplijena rezultat su  složenog, višemjesečnog kriminalističkog istraživanja kaznenih djela iz domene zlouporaba droga kojim je bilo obuhvaćeno više osoba s područja Primorsko-goranske i drugih županija. Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji djelatnika Službe kriminaliteta droga Policijskih uprava primorsko-goranske i zagrebačke u  koordinaciji s  Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Kriminalističko istraživanje je provedeno nad sedmero hrvatskih državljana, starosti od 20 do 49 godina koje policija sumnjiči za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok je 49-godišnjak osumnjičen i za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Sumnja se da su tijekom studenoga i prosinca ove godine neovlašteno nabavljali veće količine droge MDMA tzv. ecstasy i droge amfetamin koju su dalje neovlašteno prodavali  drugima osobama na području nekoliko županija.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...