Početna - IZDVOJENO - Započela gradnja trgovačkog centra i jaslica na području Šporove jame
kastav
web

Započela gradnja trgovačkog centra i jaslica na području Šporove jame

Na području Šporove jame na Kastvu krajem godine  započela je gradnja najnovijeg trgovački centar liburnijskog područja. Na čestici površine 5.300 kvadratnih metara, smještene uz novoizgrađeni rotor, investitor B. B. Kastav planira izgraditi građevinu s dvije nadzemne etaže u kojoj će biti smješteni trgovački, ali i javni prostori.

U prizemlju će biti smješteni veliki market SPAR, te drogerija i parfumerija BIPA, uz koje će se naći mjesta za manju trgovinu neprehrambenim proizvodima te caffe bar. Na katu bi se trebale naći nove kastavske jaslice na površini od oko 1.200 ”kvadrata” zatvorenog prostora te još gotovo 1.000 ”kvadrata” natkrivenih i otvorenih terasa. U prostoru koji će imati zaseban ulaz u odnosu na trgovački centar moći će se smjestiti šest do sedam jasličkih grupa.

Nakon izgradnje, jaslice će od investitora otkupiti Grad Kastav za nešto manje od 11 milijuna kuna, što je otprilike jednako sredstvima koja će kastavska lokalna samouprava uprihoditi od prodaje terena investitorima. Naime, uz zemljište na kojem se gradi aktualna investicija, za koje je B. B. Kastav izdvojio 5,75 milijuna kuna, investitor se obvezao od Grada otkupiti i 5.800 kvadrata na lokaciji Vrata Jadrana za 6,2 milijuna kuna, što znači da će iz ovih transakcija lokalni proračun izaći bogatiji za milijun kuna, a Kastav za nove jaslice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...