Početna - IZDVOJENO - Zaposleni u državnim i javnim službama ipak će dobiti božićnice
novac
foto: pexels

Zaposleni u državnim i javnim službama ipak će dobiti božićnice

Ministar financija u subotu je za  RTL Danas potvrdio da neće riskirati tužbe radnika, a Krešimir Sever iz sindikata danas potvrđuje – božićnice doista stižu, tako će oko 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama ipak će dobiti božićnice! Ukupni iznos od oko 270 milijuna kuna, odnosno oko 1.250 kuna po zaposlenom, bit će isplaćeno početkom siječnja.

Naime, taj iznos nije bio predviđen za ovu godinu jer se Vlada nadala dogovoru sa sindikatima, ali izgleda da od dogovora neće biti ništa. Ministar financija Zdravko Marić je RTL-u Danas potvrdio da neće riskirati tužbe radnik.

“Jasna je obaveza po kolektivnom ugovoru i posljednja informacija je da ministar financija kaže da će ta obaveza biti isplaćena u siječnju 2017. To su u prvome redu svi koji rade po raznim ministarstvima i u javnim službama, oni koji rade u zdravstvu, socijali, obrazovanju, policija, porezni službenici – ukupno 240 tisuća zaposlenih”, kaže predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske Krešimir Sever.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pred nama je još jedno izdanje najdraže opatijske ljetne konvencije – Liburnicon na FMTU-u

Jedna od najoriginalnijih kulturnih manifestacija na Kvarneru, Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” i ove godine ponovo će Opatiju odvesti ...