Početna - IZDVOJENO - Zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom
migranti hrvatska
web

Zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom

U Hrvatsku je do četvrtka u 22 sata ušlo 11.003 izbjeglica. Policija je zatvorila sedam graničnih prijelaza sa Srbijom. Za sav promet zatvoreni granični prijelazi Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina. U četvrtak su iz tovarnika tri vlaka s izbjeglicama poslana za Beli Manastir. Ministar policije Ranko Ostojić rekao je u četvrtak kako će “kolodvor u Tovarniku biti raščišćen”. Ljude su smjestili u bivšu vojarnu u Belom Manastiru no za sve nije bilo dovoljno mjesta.

U četvrtak navečer na zagrebački Velesajam stigao je prvi autobus s izbjeglicama iz Ježeva.

Svi su registrirani i upisani te su ušli u Prvi paviljon koji je spreman za gotovo 2000 izbjeglica.

Dio izbjeglica koji su u četvrtak vlakom stigli na granični prijelaz Dobova sa Slovenijom trebao bi danas biti vraćen u Hrvatsku. Također Slovenija je otkazala sve vlakove iz Hrvatske pa putnike prevoze autobusi. Miro Cerar, slovenski premijer napao je žestoko hrvatskog ministra policije Ranka Ostojića. Rekao je kako su izjave o  koridorima za izbjeglice “nekorektne i opasne” i da Slovenija nije s Hrvatskom razmatrala takvu mogućnost.

Iako je hrvatska zatvorila sedam graničnih prijelaza sa Srbijom  producent američke televizijske mreže ABC News Nasser Atta na svojem je Twitteru noćas napisao kako je vidio veći broj izbjeglica da ulaze u Hrvatsku preko polja.

Noćas se sastao osječko-baranjski stožer zaštite i spašavanja. Naglasili su da je situacija kaotična i traže od premijera Milanovića i ministra Ostojića “ozbiljan pristup situaciji” i formiranje kriznog stožera u ovoj županiji. Rekli su i da je na području Belog Manastira trenutno 6000 izbjeglica.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...