Početna - IZDVOJENO - Zavod objavio mjere poticanja zapošljavanja
posao traženje
arhiva

Zavod objavio mjere poticanja zapošljavanja

Pogledajte spadate li vi u neku od kategorija

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je mjere za poticanje zapošljavanja za 2014. godinu.

Podijeljene su u sljedeće kategorije: paket mjera za mlade ‘Mladi i kreativni’, mjere za posebne skupine ‘I posebnost je prednost’, mjere za osobe s invaliditetom ‘Uključeni’, mjere za starije osobe ‘Važno je iskustvo’, mjere za dugotrajno nezaposlene ‘I mi smo za novi posao i učenje’, paket mjera za nezaposlene osobe romske nacionalne manjine, zatim mjere za poslodavce u teškoćama ‘Važno je očuvati radno mjesto’, paket mjera za žene te olakšice. Donosimo opis svakog paketa i linkove sa svim detaljima – pogledajte pronalazite li sebe ili nekog od bližnjih u navedenim kategorijama.

Paket mjera za mlade ‘Mladi i kreativni’

Mjere su usmjerene na podizanje kompetencija i pripremu mladih za zapošljavanje, a posebice jačanje i uključivanje mladih u poduzetništvo i razvoj organizacija civilnog društva kao sve značajnijeg dionika na tržištu rada. Više pročitajte OVDJE.

Paket mjera za posebne skupine ‘I posebnost je prednost’

Potpore za zapošljavanje mladih osoba bez radnog staža, potpore za samozapošljavanje, sufinancirano zapošljavanje dviju osoba na istom radnom mjestu… Više pročitajte OVDJE.

Paket mjera za osobe s invaliditetom ‘Uključeni’

Potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom, više pronađite OVDJE.

Paket mjera za starije osobe ‘Važno je iskustvo’

Pola-pola’ potpora za zapošljavanje, su/financirano zapošljavanje u javnom radu, komunalnim radovima te zapošljavanje kroz pojedinačne projekte javnih radova. Više možete pronaći OVDJE.

Paket mjera za dugotrajno nezaposlene ‘I mi smo za novi posao i učenje’

Potpore za zapošljavanje za radnika na obrazovanju, potpore za usavršavanje novozaposlenih osoba, obrazovanje nezaposlenih, stručno osposobljavanje za rad… Više pročitajte OVDJE. 

Paket mjera za nezaposlene osobe romske nacionalne manjine

Potpore za zapošljavanja osoba romske nacionalne manjine, financiranje zapošljavanje u pojedinačnom projektu javnog rada… Više pročitajte OVDJE.

Paket mjera za poslodavce u teškoćama ‘Važno je očuvati radno mjesto’

Potpore za zapošljavanje kod drugog poslodavca, sufinanciranje doprinosa za produženo mirovinsko osiguranje stalnim sezonskim radnicima, potpore za usavršavanje – sufinanciranje obrazovanja zaposlenih u uvjetima uvođenja novih tehnologija, viših standarda i promjene proizvodnog programa poslodavca… Više možete ronaći OVDJE. 

Paket mjera za žene

Potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje, podrška udrugama koje zapošljavaju žene, sufinancirano zapošljavanje u javnom radu namijenjenom socijalnom uključivanju osoba iz sustava institucionalne skrbi… Više doznajte OVDJE. 

Olakšice

Mjera ‘Vaučerom do posla’ – zapošljavanje mladih u realnom sektoru te omogavanje mladim osobama stjecanje prihoda i prvog zanimanja. Više pronađite OVDJE. 

Prijave se zaprimaju do 31. prosinca ove godine. Za kraj dodajmo kako je prošle godine ove mjere iskoristilo 53.656 osoba i subjekata u Hrvatskoj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...