Početna - GOSPODARSTVO - Završen projekt WiFi4EU

Završen projekt WiFi4EU

Kvalitetniji pristup besplatnom internetu

Grad Opatija završio je s projektom WiFi4EU za koji je dobio voucher Europske komisije u iznosu od 15.000,00 eura, odnosno 111.506,00 kuna. Grad Opatija je na projektu radio s partnerima Krk sistemima d.o.o i tvrtkom 3t-cable.

Postavljeno je 9 vanjskih i 2 unutarnje pristupne točke čime je osiguran besplatni pristup internetu preko mreže ‘WiFi4EU – Opatija’ na području Voloskog (veli mul, mali mul, Trg Volosko, kupalište Črnikovica, prostor ispred upravnih zgrada Grada). Kvalitetniji pristup internetu osiguran je i u prostoru gradske uprave unutar zgrada M. Tita 3, M. Tita 6 te je opremljeno novo čvorište u sistem sali – M. Tita 6. Na području Opatije pristupne su točke postavljene na lokacijama: mul, luka, kupališta od luke do Tomaševca. 

Inicijativom WiFi4EU diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Hrvatska je iz fonda Europske unije namijenjenog inicijativi WiFi4EU povukla tri milijuna i 360 tisuća eura u prvom krugu podjele pripadajućih vaučera. Za vaučere se kandidiralo 336 hrvatskih gradova i općina, od čega su po 15 000 eura poticaja EU, što je maksimalna vrijednost vaučera, ostvarile 224 jedinice lokalne samouprave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Praizvedba “Opere po Kamovu” u riječkom Zajcu

Praizvedba opere dvojice Riječana, Juranića i Kamova, „Opera po Kamovu“ na programu je riječkog HNK Ivana pl. Zajca u četvrtak, ...