Početna - IZDVOJENO - Završetak jazz-a u Opatiji
Liburnia Jazz Festival

Završetak jazz-a u Opatiji

I ove je godine 13. Liburnia Jazz Festival najavio mnoštvo koncerata za ljubitelje dobre, a naročito jazz glazbe.
Sve je ostalo kao i do sada: jedinstvena krstarenja jazz boatom, doručci i večernji koncerti na terasama hotela s pogledom na more i, naravno, kruna svakog dana – svjetske zvijezde jazza na Ljetnoj pozornici.
Ove godine Festival je imao svoju pretpremijeru u četvrtak, 4.07. Na terasi hotela Kvarner u festivalska događanja uvela nas je mađarska skupina Djabe.
U petak, 5.07., Festival je otvorio Ignacio Berroa Quartet. Jedan je od najcjenjenijih svjetskih bubnjara, a najpoznatiji je po svom dugogodišnjem radu s Dizzyjem Gillespijem. Ove smo ga godine imali priliku vidjeti i u Opatiji.
U subota, 6.07. bio je koncert koji mnogi neće moći zaboraviti. Prvi puta u Opatiji nastupila je Maria Joao, portugalska pjevačica koji mnogi smatraju jednom od najboljih pjevačica uopće. Žena koja pjeva sve što je uopće moguće otpjevati, koja zabavlja, zavodi, pleše i trči po pozornici. Maria Joao ima zavidnu i ozbiljnu jazz biografiju, no njezina vokalna fleksibilnost, istovremena dramatičnost, jednostavnost i prirodnost su ono što publiku očarava i zbog čega je obožavaju.
U tzv. OFF programu nastupili su mnogi već poznati sastavi, ali su opatijskoj publici bili otkriveni i neki potpuno novi: all women jazz band Chocolate Disaster i sve poznatiji portugalsko-hrvatski jazz duo Amália Baraona & Dinko Stipaničev.
Kako je izgledalo na zatvaranju Liburnia Jazz Festivala i kako je izgledao nastup all women jazz banda pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...