Početna - IZDVOJENO - Završile su putujuće radionice KUŠ – Kino u školi u riječkim osnovnim školama
KUS2

Završile su putujuće radionice KUŠ – Kino u školi u riječkim osnovnim školama

Završile su putujuće radionice KUŠ – Kino u školi u riječkim osnovnim školama. Projekt kojem je cilj razvijati kreativnost djece i mladih te produbiti znanje, ali i ljubav prema filmu, provodio se pod vodstvom Art-kina od listopada do prosinca 2015. u trima osnovnim školama: OŠ “Nikola Tesla”, OŠ “Brajda” i OŠ “Centar”. Premijera filmova nastalih kroz ove radionice bit će u petak, 26. veljače u 17 sati u Art-kinu.

Radionice su vodile Ana Jurčić i Barbara Zupičić, dok su voditeljice/koordinatorice ovog projekta u samim školama bile učiteljice razredne nastave Klara Stojaković, Ana Kurilić, Nataša Mesaroš Grgurić i knjižničarka Bogdana Čiča.

Kroz putujuće filmske radionice 50-tak učenika i učenica od 3. do 8. razreda steklo je osnovne kompetencije potrebne za snimanje kratkih igranih ili dokumentarnih filmova. Naglasak radionica bio je na stjecanju konkretnih znanja o razvoju scenarija, snimanju slike i zvuka i montaže, a sve kako bi polaznici imali uvid u sve produkcijske i postprodukcijske faze filma. Konačni produkt radionica su dva igrana filma i jedan dokumentarni film.

Učenici OŠ “Brajda” snimili su igrani film “Kako su djeca spasila stvar”, učenici OŠ “Nikola Tesla” igrani film “Novi učenik”, dok su djeca OŠ “Centar” snimila dokumentarni film “Hartera u dječjim očima”. Svečane premijere kratkih filmova, uz prisustvo malih filmaša, bit će u Art-kinu, u petak 26. veljače 2016. u 17 sati.

Ovim radionicama Art-kino želi potaknuti kreativno izražavanje djece i mladih te njihovo aktivno uključivanje u proces stvaranja filmskih sadržaja. Pored poticanja dječjeg filmskog stvaralaštva, ove radionice imaju za cilj i ponovno pokretanje, u riječkim osnovnim školama, školskih filmskih družina. Art-kino planira nastaviti s provedbom ovog zanimljivog projekta na jesen ove godine.
Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Rijeka, Hrvatskog audiovizualnog centra, Agencije za elektroničke medije i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...