Početna - IZDVOJENO - Završna produkcija OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u Rijeci
balet
web

Završna produkcija OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u Rijeci

OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica svečano obilježava kraj uspješne školske godine tradicionalnom završnom produkcijom ”Pogled s vrha prstiju” koja će se održati u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci 16. i 17. lipnja 2015. s početkom u 19:30.

Ovogodišnju produkciju uz plesnu školu čine i učenici TRY Theatre-a te učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke. Osnovnoškolskim gudačkim orkestrom ravna profesorica Maja Veljak, a Srednjoškolskim gudačkim  orkestrom Glazbene škole I.M. Ronjgov, prof. Mauro Šestan. Pod njegovim mentorstvom nastupiti će i klavirski trio u sastavu: Ivan Graziani, violina; Viktoriya Sklyarenko, violončelo; Petra Bugarin, klavir.

Programski naslov ovogodišnje produkcije je ”Slika, riječ, pokret, glazba”, a okosnicu čini priča o dvije muze: Calliope, zaštitnice likovnih umjetnosti i Erato, zaštitnice poezije. U grčkoj mitologiji muze su boginje zaštitnice umjetnosti i znanosti. Ima ih devet i vjerovalo se da nadahnjuju slikare, glazbenike, pjesnike i ostale umjetnike te da su muze svojevrstan kanal komunikacije između svijeta bogova i svijeta ljudi. Uz njihovu pomoć i inspiraciju umjetnici pronalaze način da sprovedu svoje najintimnije doživljavanje svijeta u umjetničko djelo.

Prvu večer produkcije, gosti su učenici Konservatorija za glasbo & balet iz Ljubljane, među kojima će nastupiti i bivši učenici OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica: Filip Viljušić, Ema Perović i Tea Rušin. Drugu večer nastupiti će učenici plesne škole iz Udina: Liceo Coreutico Statale – Educandato Statale “Collegio Uccellis”. U prvom dijelu produkcije nastupiti će plesni ansambl škole pod vodstvom učiteljice Kate Foley; te Nikol Mandekić i Dinora Stipančić – učenice odsjeka suvremenog plesa nagrađene na 53. hrvatskom natjecanju učenika glazbe i plesa te na međunarodnom natjecanju Concorso Internazionale di Danza –‘’Città di Udine’’.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...