Početna - IZDVOJENO - Završni skup HDZ-a u Zagrebu okupio više od 20 000 ljudi
karamarko samobor
Foto: domoljubna.hr

Završni skup HDZ-a u Zagrebu okupio više od 20 000 ljudi

 Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om u četvrtak u 17:00 sati na završnom skupu u zagrebačkoj Areni okupila je oko 20.000 simpatizera i članova. U krcatoj Areni našao se vrh HDZ-a i koalicijskih stranaka, a spektakl je izvedbom državne himne otvorila Radojka Šverko. 

Program vode glumac Robert Kurbaša i voditelj Oliver Mlakar. Nastupaju i brojne glazbene zvijezde među kojima i Mate Mišo Kovač i Đani Stipaničev.

HDZ-ovcima i partnerima video porukom podršku su iskazali i bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy te bivši premijer Slovenije Janez Janša. Podršku je pismom iskazao i mađarski premijer Viktor Orban.

Okupljenima se, zajedno s drugim čelnicima stranaka, obratio i šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

– Vidjeli smo njihove zastave, oni nisu shvatili da se mahanje zastava ne uči, nego da se to radi srcem. Tko može dati više Hrvatskoj i narodu osim Franje Tuđmana? HDZ je najveća stranka koja je stvorila ovu državu. Sjetite se koliko je bilo ubojstava, kazni, sjetite se rečenica: ono što si čuo doma, nemoj da čuju u školi! Sjetite se! Optužuju nas da smo konzervativni, da smo nazadnjaci. A pogledajte, 15.000 ljudi je poginulo za Hrvatsku. To su anđeli koji nas danas možda gledaju. Pokušavaju da zaboravimo istinu, da naša djeca zaborave istinu. Ne vraćam se u prošlost, nego je živim. Moramo voljeti Hrvatsku, onu koju je stvorio Tuđman – poručio je Karamarko.

– Dva puta su dolazili na vlast, uvijek isti simptomi, uvijek negiraju oni što smo učinili, što su branitelji stvorili… Oni moraju znati da je Hrvatska stvorena na krvi i žrtvi! Moramo biti jedinstveni. Postoji jedna nadstranka, a to je Hrvatska država i narod – oštar je bio Karamarko te kazao kako je u Njemačkoj 93.000 iseljenih Hrvata.

– Gdje su ostali? Odlaze na destinacije gdje nikad nisu odlazili. U Irsku, gdje nikad nisu odlazili. Dokud i dokad ćemo se prosipati po svijetu? 100.000 iseljenih, 100.000 nezaposelnih, to su oni u 3,5 godine! Tako je i Tito smanjio nezaposlenost. Sve je to laž i obmana! 100 milijardi su nas zadužili za 3,5 godine! Gdje su plodovi toga? Gdje je ta poljoprivreda? Zadužili smo svoje praunuke, a sad oni bezobrazno traže još jedan mandat – poručio je.

Pozvao je okupljene da 8. studenog budu maksimalno angažirani.

– Ovo nije borba za fotelje i sinekure, ovo je borba za Hrvatsku. Ja ću služiti svojoj domovini jer ju volim i jer me tako otac naučio – kazao je Karamarko na što je cijela dvorana ustala i skandirala ”Pobjeda, pobjeda”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...