Početna - IZDVOJENO - Završnica Dana Sv. Vida
Foto: web

Završnica Dana Sv. Vida

Sv. Vid postao je zaštitnikom Grada Rijeke, a srednjovjekovna Rijeka zvala se po njemu hrvatski “Rika svetoga Vida”, latinski “Terra Fluminis sancti Viti”. Proslava Sv. Vida bila je oduvijek za Rijeku značajan blagdan. Stoga povodom zaštitnika Rijeke kao finalna događanja ovaj viked očekujemo sljedeće događaje:

U subotu, 14. lipnja 2014. godine, u 19 sati, na Korzu će nastupiti članovi Plesnog centra Salsero, u sklopu Dana sv. Vida.

Istog dana, u 20 sati, na Trgu Riječke rezolucije održat će se Vidfest 2014. Vidfest je festival popularne duhovne glazbe, a također se održava u sklopu Dana sv. Vida.

U nedjelju, 15. lipnja 2014. godine, u 18 sati, u sklopu Dana sv. Vida održat će se Procesija i središnje misno slavlje koje će predvoditi biskup bjelovarsko-križevački mons.dr. Vjekoslav Huzjak s nadbiskupom mons. dr. Ivanom Devčićem. Procesija će se kretati po sljedećoj ruti: Katedrala sv. Vida – Medulićeva ulica – Užarska ulica – Trg bana J.Jelačića – Starčevićeva ulica – Korzo – Trg Riječke rezolucije.

U 17.30 sati, na Korzu će nastupiti članovi Udruge bokeljske mornarice i izvest će Kolo bokeljske mornarice uz pratnju Gradske glazbe Trsat.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...