Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Zbog sise će vas blokirati
Facebook

Zbog sise će vas blokirati

Ako ste ikad na Facebooku šerali članak ili fotku majke koja doji dijete, apel za pomoć ili potresnu priču o pacijenticama oboljelima od raka dojke, ili možda ipak kakvu šalu, trač ili priču popraćenu nešto obnaženijom fotkom kakve ljepotice, vjerojatno ste se našli na udaru Facebookovih cenzora.

Sljedeće jutro najvjerojatnije ste naletjeli na obavijest od strane administratora da ste prekršili Facebookova Pravila ponašanja, odnosno famozne Community Standards, zbog čega ste kažnjeni s tjedan, dva ili mjesec dana blokiranog profila, te tijekom tog roka ne možete objavljivati, komentirati, lajkati, postali ste svojevrsni duh, kažnjen da gleda kako se drugi zabavljaju, ali bez mogućnosti sudjelovanja. Nastavite li s takvom strašnom praksom, još jedna sličica nečije guze i bit ćete banirani još duže.

Istovremeno, trebali su mjeseci dok nisu ugašene stranice “Vinkovačke drolje” i slične na kojima se nepoznati počinitelj iživljavao nad djevojkama u Slavoniji blateći ih na najprljavije načine. A i te su stranice uklonjene više na inicijativu policije nego Facebookovih ćudorednika.

Ali posljednji primjer doista pokazuje da nešto s Facebookovim administratorima nije u redu. Pravila ponašanja koje zajednice na kugli zemaljskoj dopuštaju kao nešto posve bezazleno pozivanje na masovno ubojstvo jedne etničke zajednice, jednog cijelog naroda?

Facebooka, eto koje zajednice. Naime, crno-bijela stilizirana ilustracija na kojoj se vide, posve jasno, dva ljudska tijela kako vise obješena za vratove o drvo bez lišća, uz natpis SRBE NA VRBE, nisu, ponavljamo, NISU kršenje pravila ponašanja za Facebook. Naš čitatelj koji nam je javio za ovaj slučaj, dobio je na svoju prijavu sporne slike sljedeći odgovor od Facebooka:

“Thank you for taking the time to report something that you feel may violate our Community Standards. Reports like yours are an important part of making Facebook a safe and welcoming environment. We reviewed the photo you reported for containing graphic violence and found it doesn’t violate our Community Standards.”

(“Hvala Vam što ste odvojili vrijeme da prijavite nešto što mislite da krši naša Pravila ponašanja. Prijave poput Vaše su važne kako bi Facebook bio sigurno i gostoljubivo mjesto. Pregledali smo fotografiju koju ste prijavili da sadrži eksplicitno nasilje i zaključili da ne krši naša Pravila ponašanja.)

Toliko o sigurnom i gostoljubivom mjestu…

D.D./Net.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...