Početna - IZDVOJENO - ZBOG VELIKOG ZANIMANJA PUBLIKE, POŽURITE PO ULAZNICE ZA HVALJENOG „DON GIOVANNIJA“!
Don Giovanni 2
web

ZBOG VELIKOG ZANIMANJA PUBLIKE, POŽURITE PO ULAZNICE ZA HVALJENOG „DON GIOVANNIJA“!

Mozartov „Don Giovanni“, operna produkcija HNK Ivana pl. Zajca nastala u suradnji s New Generation Operom iz Helsinkija, ovjenčana najvišim ocjenama hrvatske glazbene kritike i oduševljenjem publike, u ovoj će sezoni zabilježiti još dvije izvedbe: u srijedu i petak, 27. i 29. svibnja 2015. s početkom u 19.30 sati. Međutim, budući su ulaznice za petak gotovo rasprodane, ostala ih je tek nekolicina s ograničenom vizurom, a zanimanje publike je veliko, obavještavamo da ulaznica ima još za sutrašnju izvedbu odnosno 27. svibnja.

Sjajnoj prodaji za petak, 29. svibnja vjerojatno je pripomogla i Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke, gastronomska pustolovina koja nudi vrhunske gurmanske delicije s autohtonim namirnicama, a posjetiteljima „Don Giovannija“ nudi užitak više. Naime,  s početkom 19 sati sati ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca, a potom i u  pauzi opere u kazališnom foyeru, nudit će se vrhunski zalogaji po 10 kuna. Prihod od prodaje bonova bit će doniran Socijalnoj samoposluzi Rijeka.

Podsjetimo, „opera i film ujedno“, multimedijalna i osuvremenjena inscenacija „Don Giovannija“ koji nudi jednu glazbenu i čak tri vizualne perspektive uživo, s iznimim je  uspjehom, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji Erika Söderbloma, premijerno izvedena u četvrtak 21. svibnja 2015. Potom su uslijedile stručne ocjene i napisi poput  „svjetska izvedba koja do sada još nije viđena na hrvatskim pozornicama“, „sjajna predstava koju vrijedi vidjeti više puta“, „predstava dovedena do tako visokog nivoa da se gleda s užitkom i razumijevanjem“ „ predstava, jedna od onih o kojima će se pričati i koje će se s radošću ponovo gledati“…

 

Sjajni mladi pjevači nove generacije,gosti iz Finske, Waltteri Torikka u naslovnoj ulozi te Marjukka Tepponen kao Donna Anna predvode najbolje snage riječke opere: Kristina Kolar  u ulozi je Donne Elvire, Siniša Štork u ulozi Leporella, Slavko Sekulić kao Commendatore i Marko Fortunato kao Don Ottavio, a u predstavi sudjeluju i gosti Ilijana Korać kao Zerlina i Leon Košavić u ulozi Ottavija.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...