Početna - IZDVOJENO - Želite li raditi za vojsku? Evo prilike
Hrvatska Vojska
Foto: Pixsell

Želite li raditi za vojsku? Evo prilike

Predstavnici Sveučilišta i Vlade Republike Hrvatske potpisali su sporazum o ustrojavanju posebnih studijskih programa za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske.
Sporazum je u ime Vlade RH potpisao ministar obrane RH, Ante Kotromanović, a u ime Sveučilišta u Zagrebu njegov rektor, prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš.

Navedeni studijski programi namijenjeni su obrazovanju budućih časnika, a prva generacija studenata na njima trebala bi početi studirati u akademskoj godini 2014./2015.

Planirana upisna kvota je 50 studenata na svakom od programa, a predavati bi im trebali nastavnici Sveučilišta u Zagrebu te nastavnici i vojni stručnjaci iz Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski”.

„Revolucija u domeni vojnih poslova donosi nove izazove i nove potrebe, pa tako naši budući časnici trebaju biti sposobni odgovoriti na brojne složene zahtjeve – oni moraju biti sposobni braniti teritorij, ali i biti dobri pregovarači i dobre vođe. Ovi studijski programi omogućavaju da naši budući časnici budu upravo takvi, i ovaj događaj za OS RH predstavljaju značajan iskorak. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali i pomogli, a posebno Vladi i Sveučilištu u Zagrebu na uvođenju ova dva programa za potrebe oružanih snaga“, rekao je načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora  Drago Lovrić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...