Početna - ZABAVA - Ženama su privlačniji ćelavi muškarci
jason statham
foto: screenshot

Ženama su privlačniji ćelavi muškarci

Znanstvena studija objavljena prošle godine otkrila je da su ćelavi muškarci viđeni kao muževniji, dominantniji i jači, a time i seksipilniji. Stoga, ako ste ćelavi ne brinite, već to prihvatite, te nikako nemojte, navodi se u studiji, skrivati vlastitu ćelavost.

Općenito, žene će muškarce s obrijanom glavom doživjeti kao osobe s više samopouzdanja.

Prema Američkoj udruzi za gubitak kose, dvije trećine muškaraca će izgubiti barem dio kose do 35. godine, dok će u dobi od 50 godina njih 85% doživjeli značajan gubitak kose.

Ipak, kod osoba koje gube kosu u dobi mlađoj od 22 godine prisutan je određen stupanj psiholoških problema.

Umjesto prikrivanje gubitka kose, predlaže se prihvaćanje ćelavosti brijanjem glave. Dlačice na obrijanoj glavi rasti će  na isti način i brzinom onih na bradi. Javnost je prihvatila muškarce obrijanih glava.

Srećom, društvo je prihvatilo trend potpunog brijanja kose s glava proćelavih muškaraca. Većina ljudi koji počnu gubiti kosu zapravo su ohrabreni da se u potpunosti obriju pri pojavi prvih znakova stanjivanje kose.

Mladi muškarci početkom procesa mogu doživjeti psihološki stres zbog stanjivanja kose , ali nakon prihvaćanja ćelavljenja, razina samopouzdanosti i samovrijednosti drastično će porasti. Iako nije točno objašnjeno zašto, u prosjeku će žene muškarce s obrijanim glavama smatrati seksepilnijima od onih ostalih. Konkretan razlog nije pronađen, ali postoje razne teorije.

Gledajući u muškarčevo lice, žene obično prvo primijete kosu, no pri nedostatku kose žene obično gledaju u oči. Znamo da su prvi dojmovi često najvažniji, dakle ćelavi muškarci trebaju usmjeriti pozornost na oči kako bi lakše ostvarili komunikaciju.

Druga teorija kaže kako žene obrijanu glavu možda povezuju s bebama, pa stoga pogled na ćelavu glavu kod njih pobuđuje majčinski instinkt.

Žene su se također oglasile o bradi na licu muškarca. Većina žena podijeljena je, a neke preferiraju muškarce s kratkom bradom, dob bi druge radije gledale svježe obrijana lica.

Ipak svi su se složili da bez obzira na stil koji izaberu, muškarci i žene bi prvenstveno trebali izgledati njegovano i čisto, pa zapuštena brada za većinu žena ne dolazi u obzir.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...