Početna - IZDVOJENO - Zgrada Pošte na Korzu prodana za 5,6 milijuna eura
posta
web

Zgrada Pošte na Korzu prodana za 5,6 milijuna eura

Zgrada Hrvatske pošte na riječkom Korzu prodana je zagrebačkoj tvrtki Tim nekretnine za 5,6 milijuna eura. Vijest je snažno odjeknula u poslovnim krugovima, to više što je vrijedna nekretnina prodana na javnom natječaju “kuvertiranim ponudama”, iako bi se otvorenom, javnom licitacijom, sudeći po zanimanju potencijalnih kupaca, mogla postići viša cijena.

Interes za kupnju iskazao je i najveći drogerijski lanac u srednjoj i jugoistočnoj Europi, DM-Drogerie markt, koji je u poslovnoj godini 2013./2014. u Hrvatskoj ostvario promet od dvije milijarde kuna. Nakon uvida u dokumentaciju za prodaju poslovne zgrade Hrvatske pošte na riječkom Korzu, DM je ponudio 6 milijuna eura. Međutim, od Uprave Hrvatskih pošta dobio je odbijenicu jer je nisu poslali na vrijeme, piše Novi list.

Prema objavljenoj dokumentaciji novi vlasnik će raspolagati neto korisnom površinom od 3,481 m2, a početna cijena bila je 40 milijuna kuna.

Budući vlasnik ipak neće moći tako brzo preuzeti svoju novu nekretninu.

“U natječaju je navedeno upravo za spomenutu nekretninu da se bi se kupcu u posjed dala nakon tri godine. Poslovanje Hrvatske pošte u Rijeci usko je vezano uz preseljenje procesa u novi centar u Kukuljanovu. Sada je u fazi izrada projektne dokumentacije i plan je da se završi unutar tri godine.”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...