Početna - GOSPODARSTVO - Projekt Žičara Učka od državnog strateškog značaja, traži se partner za realizaciju projekta

Projekt Žičara Učka od državnog strateškog značaja, traži se partner za realizaciju projekta

Žičara Učka postala je projekt od državnog strateškog značaja, a uvrštena je i u službeni katalog investicijskih projekata Agencije za investicije i konkurentnost.

Planirani projekt izgradnje žičare Učka, povezati će obalu gotovo s vrhom Učke (trasa Medveja – Vojak).

U prvoj fazi planirana je izgradnja vidikovca i centra za posjetitelje u vrijednosti od 5,5 milijuna eura, u drugoj fazi gradila bi se žičara i pristupna cesta, što bi zajedno stajalo oko 23 milijuna eura, da bi se u posljednjoj fazi izgradila marina vrijedna 10 milijuna eura i pripadajuće parkiralište čiji su troškovi izgradnje procijenjeni na milijun eura.

Žičara Učka traži strateškog partnera za realizaciju projekta. Projekt bi trebao obuhvatiti panoramsku žičaru s trasom dugom 4,7 kilometara. Koja bi se s morske razine uspela gotovo do najviše točke Istre i Kvarnera. Kapacitet gondole bio bi ograničen na 60 putnika, a mogla bi prevesti 300 putnika svakog sata, dok bi ih na odredištu dočekao panoramski restoran s 200 planiranih sjedećih mjesta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...