Početna - IZDVOJENO - Zima na Platku
platak
web

Zima na Platku

Počeo je program “Zima na Platku” i to prvog dana zime, 21. prosinca. Uređena su dva boćališta i pet platoa s roštiljima za iznajmljivanje izletnicima te igralište za djecu za ljetno razdoblje.

Za projekt Platak ove je godine  PGŽ osigurala 7,6 milijuna kuna, od čega je tri milijuna namijenjeno Županijskoj upravi za ceste za nastavak radova na uređenju parkirališta, a ostalo Goranskome sportskom centru iz Delnica koji upravlja Platkom. Od 2009. godine uloženo je više od 23 milijuna kuna u ovaj projekt.

Završavaju se radovi na dijelu sustava za zasnježivanje ugradnjom novog kompresora i cijevi za vodu i zrak. Nabavljeni su stroj za uređenje staza – ratrak s vitlom, zaštitna oprema i signalizacija za skijaške staze te motorne saonice za prijevoz opreme. Uređeni su ugostiteljski objekt, sanitarni čvor te objekt za Gorsku službu spašavanja, a Hrvatski skijaški savez stručno je pregledao i homologirao skijaške staze.

Za dijelove centra Platak priprema se projekta dokumentacija te će ih se kandidirati za financiranje iz EU fondova, a na natječaj Ministarstva turizma za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava na temelju programa “Fond za razvoj turizma” prijavljena je “zona Radeševo”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...