Početna - GOSPODARSTVO - Zračna luka Rijeka lani ostvarila prihod od 20 milijuna kuna

Zračna luka Rijeka lani ostvarila prihod od 20 milijuna kuna

Zračna luka Rijeka lani je ostvarila rekordni prihod od 20 milijuna kuna, a tijekom godine obavljeno je 5.000 operacija, što je 20 posto više u odnosu na prethodnu godinu, podaci su Primorsko – goranske županije, koja je jedan od suvlasnika riječkog aerodroma.

Iz županije navode sa se rekordi bilježe i u teretom prometu, odnosno da je lani prevezeno 2,1 milijuna kilograma robe, što je, kažu, drugi po veličini cargo promet u Hrvatskoj.

Prema podacima iz Zračne luke Rijeka, potkraj prošle godine ta je zračna luka dobila službenu potvrdu certificiranosti aerodroma na neodređeno vrijeme. Navode da je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo potkraj prosinca riječkoj Zračnoj luci dodijelila Svjedodžbu aerodroma i Svjedodžbu operatera aerodroma, koje potvrđuju sukladnost aerodroma sa svim EU regulativama i međunarodnim standardima.

Iz riječke Zračne luke pojašnjavaju je taj aerodrom do sada imao samo Privremenu svjedodžbu aerodroma na temelju koje je bilo nužno provesti usklađenja s regulativama, kako bi se dobila svjedodžba na neodređeno vrijeme. Ističu da je svjedodžba dokaz uspješno provedenih projekata i usklađenja regulativa u danom roku tijekom zadnje tri godine, javlja Hina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Hotel Miramar dobitnik prestižne “HolidayCheck Special Award” nagrade

Renomirani švicarski portal HolidayCheck i ove je godine dodijelio prestižnu nagradu HolidayCheck Special Award 2021., a među 607 nagrađenih hotela ...