Početna - IZDVOJENO - Župa Presvetog Srca Isusova na Zametu proslavila 20 godina od osnutka

Župa Presvetog Srca Isusova na Zametu proslavila 20 godina od osnutka

U nedjelju 25. studenog župa Presvetog Srca Isusova na Zametu proslavila je 20 godina od ustoličenja župe (22. studenog 1998. g.).

Proslava se odvijala u okviru 105. godišnjice od posvete crkve i 60. godišnjice djelovanja isusovaca u njoj.

22. studenog 1998. godine na svetkovinu Krista Kralja svečano je ustoličena župa Presvetog Srca Isusova na Zametu. Svečano misno slavlje tada je predvodio riječko-senjski nadbiskup i metropolit mons. Anton Tamarut čime je ostvarena dugogodišnja želja vjernika Zameta da imaju svoju župu. Župne kronike svjedoče da je 30. prosinca 1924. godine pismeno zatraženo od Riječke biskupije osnivanje župe.

Prošlo je 105 godina od posvete crkve te 60 godina pastorala isusovaca u istoj. Prvim župnikom imenovan je p. Mirko Vukoja koji je na prvoj misi prije 20 godina i preuzeo novu župu. Danas je župnik župe Presvetog Srca Isusova p. Mate Samardžić SJ.

U povodu 20. godišnjice ustoličenja Župe, u nedjelju 25. studenog na svetkovinu Krista Kralja, svečano euharistijsko slavlje u 11:00 sati predvodio je rektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci, vlč. dr. Mario Tomljanović.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Bernardić podnio ostavku, Komadina v.d. predsjednika SDP-a

Nakon katastrofalnog izbornog rezultata na jučerašnjim izborima predsjednik SDP-a Davor Bernardić preuzeo je odgovornost za poraz na izborima i podnio ...