Početna - IZDVOJENO - 1. Hrvatski kongres estetske medicine u Opatiji

1. Hrvatski kongres estetske medicine u Opatiji

U Opatiji je otvoren 1. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem na temu “Od estetike do funkcije – od regeneracije do rekonstrukcije”. Ovo je prvi takav Kongres u Republici Hrvatskoj, a trajao je dva dana.

Kongres je okupio velik broj domaćih i svjetskih znanstvenika i stručnjaka (Italija, Francuska, Švicarska, Monaco, Libanon i Indonezija) iz područja estetske medicine, a organiziran je u suradnji s „Union Internationale de Médecine Esthétique“ i “Società Italiana di Medicina Estetica”.

Uz predsjednicu Hrvatske udruge estetske medicine dr. Elmu Bunar, uzvanicima se obratila i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, zamjenica gradonačelnika Opatije Vera Šantić i Zoran Veir ispred Hrvatske liječničke komore. Emanule Bartoletti predsjednik Talijanske udruge estetske medicine održao je predavanje na tem botulinum toksina.

Cilj kongresa je snažnije povezati stručnjake, napraviti bazu izvrsnih liječnika različitih specijalnosti koji će se okupljati i povezivati s ciljem obrazovanja i suradnje te razmjenjivati iskustva, razvijati i unaprjeđivati se u struci te postati ravnopravni partneri na europskoj i svjetskoj razini.

Osim što se u Opatiji, mjestu idealnom za uspostavljanje harmonije kojoj teži estetska medicina, nalazi sjedište Udruge, ona nije slučajno odabrana kao domaćin ovog skupa. Ovo je prvi ovakav kongres u Hrvatskoj, i osim što je od iznimne važnosti za domaću znanstvenu zajednicu, idealna je prilika da Republika Hrvatska i Primorsko-goranska županija te Grad Opatija postanu središte ove, najbrže rastuće grane suvremenog zdravstva. Udruga želi pokazati sve njezine potencijale i dovesti Hrvatsku u ravnopravan položaj s ostalim, razvijenijim državama u Europi i svijetu.

Organizator Kongresa je Hrvatska udruga estetske medicine, a pokrovitelji Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska liječnička komora, TZ Kvarnera i Opatije i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prvi Bigbelly u Kastvu

Na Fortici je postavljen prvi Bigbelly spremnik u Kastvu. Ovaj revolucionarni spremnik omogućava prešanje otpada na mjestu gdje se prikuplja ...