Početna - IZDVOJENO - 10. Jazz Ex Tempore 2014
jazz
web

10. Jazz Ex Tempore 2014

Ove godine će Jazz Ex Tempore ugostiti umjetnike iz Španjolske, Velike Britanije i Hrvatske, a dolazi i svjetskoi genije usne harmonike Antonio Serrana, Španjolca kojeg je veliki Paco de Lucija toliko obožavao da ga je, zbog izuzetne virtuoznosti na instrumentu do tada potpuno neprimjerenom flamencu, primio u sastav i surađivao sve do maestrove nedavne smrti.

A kako u Serranovim rukama usna harmonika postaje nešto potpuno neočekivano i kako istinski virtuoz od nemogućeg stvara moguće, publika će moći provjeriti na besplatnom jazz talku u Vili Antonio, u ponedjeljak, 17.11. u 20:00 h. Kao vrsni pijanist, pozvan je još jedan Šanjolac, Albert Sanz, umjetnik koji redovno nastupa s Al Fosterom i Javierem Colinom, te Britanac Dorian Lockett na basu, jedan od osnivača i predavača na Dordogne Jazz Summer School u Francuskoj, Camden Institutu, Kingswayu i Morley Collegeu u Londonu. Hrvatsku stranu predstavit će stalni umjetnički voditelj projekta, gitarist i harmonikaš Elvis Stanić, te Branimir Gazdik poznati riječki bubnjar zamjetne studijske i koncertne reputacije Sljedeći jazz talk u Vili Antonio posvećen je dugogodišnjoj vjernoj publici koju će vjerojatno zanimati što se to na Jazz Ex Tempore-u događalo iza pozornice.

Uutorak, 18.11. od 20:00 h rezerviran je za proslavu rođendana projekta i Backstage Storieso dosadašnjim izdanjima. Kao gošća, Andrea Vicari, britanska pijanistica uvelike zaslužna što je projekt 2008. prešao granice Hrvatske, govorit će o albumima i turnejama Jazz Ex Tempore Orchestre u Velikoj Britaniji, Bugarskoj, Nizozemskoj, Italiji i Bosni i Hercegovini, te svojem iskustvu o projektu zajedno s umjetničkim voditeljem Elvisom Stanićem koji će otkriti neke nepoznate informacije o dosadašnjim umjetnicima i događajima.

Vrhunac svakog Jazz Ex Tempore projekta je završni koncert koji će se održati u Vili Angiolini, u srijedu, 19.11. s početkom u 20:00 h

Ulaz na jazz talkove u Vili Antonio je besplatan, a ulaznice za završni koncert u Vili Angiolini mogu se kupiti sat vremena prije početka koncerta po cijeni od 50 kn.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...