Početna - IZDVOJENO - 10. Jazz Ex Tempore 2014
jazz
web

10. Jazz Ex Tempore 2014

Ove godine će Jazz Ex Tempore ugostiti umjetnike iz Španjolske, Velike Britanije i Hrvatske, a dolazi i svjetskoi genije usne harmonike Antonio Serrana, Španjolca kojeg je veliki Paco de Lucija toliko obožavao da ga je, zbog izuzetne virtuoznosti na instrumentu do tada potpuno neprimjerenom flamencu, primio u sastav i surađivao sve do maestrove nedavne smrti.

A kako u Serranovim rukama usna harmonika postaje nešto potpuno neočekivano i kako istinski virtuoz od nemogućeg stvara moguće, publika će moći provjeriti na besplatnom jazz talku u Vili Antonio, u ponedjeljak, 17.11. u 20:00 h. Kao vrsni pijanist, pozvan je još jedan Šanjolac, Albert Sanz, umjetnik koji redovno nastupa s Al Fosterom i Javierem Colinom, te Britanac Dorian Lockett na basu, jedan od osnivača i predavača na Dordogne Jazz Summer School u Francuskoj, Camden Institutu, Kingswayu i Morley Collegeu u Londonu. Hrvatsku stranu predstavit će stalni umjetnički voditelj projekta, gitarist i harmonikaš Elvis Stanić, te Branimir Gazdik poznati riječki bubnjar zamjetne studijske i koncertne reputacije Sljedeći jazz talk u Vili Antonio posvećen je dugogodišnjoj vjernoj publici koju će vjerojatno zanimati što se to na Jazz Ex Tempore-u događalo iza pozornice.

Uutorak, 18.11. od 20:00 h rezerviran je za proslavu rođendana projekta i Backstage Storieso dosadašnjim izdanjima. Kao gošća, Andrea Vicari, britanska pijanistica uvelike zaslužna što je projekt 2008. prešao granice Hrvatske, govorit će o albumima i turnejama Jazz Ex Tempore Orchestre u Velikoj Britaniji, Bugarskoj, Nizozemskoj, Italiji i Bosni i Hercegovini, te svojem iskustvu o projektu zajedno s umjetničkim voditeljem Elvisom Stanićem koji će otkriti neke nepoznate informacije o dosadašnjim umjetnicima i događajima.

Vrhunac svakog Jazz Ex Tempore projekta je završni koncert koji će se održati u Vili Angiolini, u srijedu, 19.11. s početkom u 20:00 h

Ulaz na jazz talkove u Vili Antonio je besplatan, a ulaznice za završni koncert u Vili Angiolini mogu se kupiti sat vremena prije početka koncerta po cijeni od 50 kn.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...