Početna - IZDVOJENO - 10. Jazz Ex-Tempore
Foto: web

10. Jazz Ex-Tempore

Ove godine projekt Jazz Ex Tempore slavi 10. rođendan. U ovih 10 godina u projektu je sudjelovalo 39 umjetnika iz 24 države svijeta.
Jazz Ex tempore iz godine u godinu pokušava spojiti nespojivo, navesti umjetnike najrazličitijeg kulturnog, teritorijalnog, svjetonazornog i umjetničkog porijekla da zajedno žive, surađuju, suočavaju se s nepoznatim i stvaraju novu glazbu nastalu iz jednotjednog druženja s potpunim neznancima. Jedina poveznica koja ih veže je glazba i ona je i jedini cilj kojoj je posvećen Jazz Ex Tempore.
Ove godine će Jazz Ex Tempore ugostiti umjetnike iz Španjolske, Velike Britanije i Hrvatske.
Izuzetna nam je čast što smo ove godine konačno uspjeli dobiti svjetskog genija usne harmonike Antonia Serrana, Španjolca kojeg je veliki Paco de Lucija toliko obožavao da ga je, zbog izuzetne virtuoznosti na instrumentu do tada potpuno neprimjerenom flamencu, primio u sastav i surađivao sve do maestrove nedavne smrti. A kako u Serranovim rukama usna harmonika postaje nešto potpuno neočekivano i kako istinski virtuoz od nemogućeg stvara moguće, publika će moći provjeriti na besplatnom jazz talku u Vili Antonio, u ponedjeljak, 17.11. u 20.00 h.
Kao vrsni pijanist, pozvan je još jedan Šanjolac, Albert Sanz, umjetnik koji redovno nastupa s Al Fosterom i Javierem Colinom, te Britanac Dorian Lockett na basu, jedan od osnivača i predavača na Dordogne Jazz Summer School u Francuskoj, Camden Institutu, Kingswayu i Morley Collegeu u Londonu. Hrvatsku stranu predstavit će stalni umjetnički voditelj projekta, gitarist i harmonikaš Elvis Stanić, te Branimir Gazdik poznati riječki bubnjar zamjetne studijske i koncertne reputacije
Sljedeći jazz talk u Vili Antonio posvećen je dugogodišnjoj vjernoj publici koju će vjerojatno zanimati što se to na Jazz Ex Tempore-u događalo iza pozornice. Stoga je utorak, 18.11. od 20.00 h rezerviran za proslavu rođendana projekta i Backstage Stories o dosadašnjim izdanjima. Kao gošća, Andrea Vicari, britanska pijanistica uvelike zaslužna što je projekt 2008. prešao granice Hrvatske, govorit će o albumima i turnejama Jazz Ex Tempore Orchestre u Velikoj Britaniji, Bugarskoj, Nizozemskoj, Italiji i Bosni i Hercegovini, te svojem iskustvu o projektu zajedno s umjetničkim voditeljem Elvisom Stanićem koji će otkriti neke nepoznate informacije o dosadašnjim umjetnicima i događajima.
Kruna svakog Jazz Ex Tempore projekta, pa tako i ovog, je završni koncert koji će se održati u Vili Angiolini, u srijedu, 19.11. s početkom u 20.00 h
Ulaz na jazz talkove u Vili Antonio je besplatan, a ulaznice za završni koncert u Vili Angiolini mogu se kupiti sat vremena prije početka koncerta po cijeni od 50 kn.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...