Početna - IZDVOJENO - Krenula potrošačka groznica uoči Božića
Foto: web

Krenula potrošačka groznica uoči Božića

Do Božića imamo više od mjesec dana, a trgovački centri su ih u svojim prostorima dočarali da imamo dojam da je već Božić.
Kupci su ovu blagdansku groznicu objeručke prihvatili. Primjerice, u Mülleru naveliko kupuju čokoladne adventske kalendare i razne poklone koji su već prigodno za blagdane upakirani u setove, a redovi za umotavanje darova su podugački. Vladaju gužve kao da je Božić za dva dana.
U svim trgovačkim centrima, bile to Plodine, Konzum, Billa ili Kaufland, na samom ulazu na udaru su božićna drvca svih boja i veličina, kuglice, lampice, blagdanske svjećice, djedovi božićnjaci, jaslice… Pakiranja bombona, čokolada i bombonijera već su dobila blagdanski dizajn. Sudeći po dosad viđenoj ponudi, ove je godine hit tirkizna boja, njome su obojene i kuglice, i razni ukrasi za drvca, ali i drvca. Ukoliko su široka i raskošna, drvca su i vrlo skupa.

Svake godine iznova raste čuđenje javnosti čemu tako rano krenuti s blagdanskom ponudom i blagdanskim ozračjem, no trgovci očito znaju što rade jer se pokazalo da navala kupaca počne s prvim blagdanskim artiklom koji stave na policu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...