Početna - IZDVOJENO - 15 besplatnih predavanja povodom Get Online Weeka
web

15 besplatnih predavanja povodom Get Online Weeka

Iako nam se ponekad čini da su svi oko nas online i teško nam je zamisliti dan bez društvenih mreža ili mailova, 20% Europljana i Europljanki još uvijek je offline. S druge strane, digitalna znanja i vještine ono su što se traži na današnjem tržištu rada –do 2020. godine očekuje se manjak od 900.000 ICT stručnjaka u Europi. No, čak 39% europskih građana ne posjeduje potrebne digitalne vještine. Zato se već šestu godinu za redom krajem ožujkadiljem Europe organizira Get Online Week.

Get Online Week u Rijeci

Od samih početaka europske kampanje u nju se besplatnim predavanjima uključuje Centar tehničke kulture Rijeka. Tako će biti i ove godine – od 23. do 29. ožujka – u prostorima organizacije na Školjiću moći ćete podići razinu svojih digitalnih znanja i vještina, odnosno napraviti svoje prve korake na webu ili usavršiti već postojeća znanja. Bit će tu radionica o osnovama pretraživanja interneta, korištenja društvenih mreža kao što su Facebook ili Instagram, izradi web stranica, pohranjivanju i dijeljenju podataka na Cloudovima, programiranju, pisanju životopisa… ma najbolje da zavirite u raspored ili potražite više informacija na Facebook događanju Get Online Week 2015 Rijeka ili na www.ctk-rijeka.hr.

Prijave nisu potrebne, a dobrodošli su svi

Radionice su otvorene za sve građane bez dodatne prijave. Dovoljno je da sljedeći tjedan osigurate malo vremena u svom dnevnom rasporedu za dolazak u prostore Centra tehničke kulture Rijeka na adresu Školjić 6 (prvi kat). Prostor CTK Rijeka dostupan je svima bez obzira na fizička ograničenja.

CTK Rijeka nije jedini sudionik ove europske kampanje kojoj je cilj digitalno ojačati svakog Europljana i Europljanku. Očekuje se da će ove godine u Get Online Weeku sudjelovati preko 5.000 organizacija koje će zajedničkim snagama doprijeti do 2.000.000 Europljana i Europljanki. Sudjelovanje Centra tehničke kulture Rijeka u ovim događanjima sufinanciraju Europska komicsija (program Erasmus+), Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (program Demokratizacija i razvoj civilnog društva) i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...