Početna - IZDVOJENO - Goranovo proljeće u Zajcu
web

Goranovo proljeće u Zajcu

U četvrtak, 19.ožujka 2015. u 12:00 sati Goranovo proljeće gostuje u foyeru HNK Ivana pl Zajca. U sklopu 52. Goranovog proljeća, tom će se prigodom predstaviti petero pisaca iz programa Versopolis; Kim Moore ( Velika Britnija), Luljeta Lleshanaku  (Albanija), Sigurbjörg Thrastardóttir  (Island), Gytis Norvilas  (Litva) i Linn Hansén  (Švedsla).

Versopolis je europska platforma za poeziju, poduprta od strane programa Europske komisije Kreativna Europa, čiji je osnovni cilj stvoriti nove prilike za promociju perspektivnih europskih pjesnika.

Odlični mladi pjesnici pišu svoje pjesme na raznim jezicima, no često ostaju nepoznati van svog govornog područja. Versopolis želi to promijeniti stvaranjem jedinstvene platforme diljem Europe koja će pružiti priliku novim perspektivnim europskim pjesnicima za postizanje međunarodne prepoznatljivosti.

U svojoj prvoj godini djelovanja, projekt Versopolis, vođen motom ‘gdje poezija živi’, u suradnji s 11 festivala koji djeluju u okviru europskog književnog prostora, promiče 55 autora i njihovu poeziju.
Jedan od jedanaest europskih festivala uključenih u program Versopolisa je i Goranovo proljeće koje će ove godine u suradnji s riječkim HNK Ivana pl Zajca promovirati pjesničku riječ.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...