Početna - KULTURA - 150 pjesama prijavljeno za Doru 2019. koja će se za mjesec dana održati u Opatiji

150 pjesama prijavljeno za Doru 2019. koja će se za mjesec dana održati u Opatiji

U ponoć 10. siječnja završen je natječaj za Doru 2019., izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije, koja će se održati 16. veljače u opatijskoj sportskoj dvorani “Marino Cvetković. Putem internetskog obrasca prijavljeno je 150 pjesama, a konačan broj znat će se kada stignu i prijave poslane poštom.

Sada slijedi odabir 16 najboljih te dvije rezervne pjesme koje ćemo vidjeti i čuti u Opatiji, 16. veljače, a u odabiru hrvatskog predstavnika za Pjesmu Eurovizije, uz ocjenjivačke sudove, sudjelovat će i gledatelji HRT-a koji će moći glasovati za njima najdraže skladbe. Skladbe se ne smiju javno emitirati do Glazbenih dana HRT-a u Opatiji, odnosno do Dore.

Stručni ocjenjivački sud sastavljen, kako je navedeno u Pravilima za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije, od predstavnika HGU-a, HDS-a i HRT-a, te glazbenog kritičara, pjevača/ice s iskustvom nastupa na Euroviziji, skladatelja i tekstopisca  kojeg bira HRT, sljedećeg tjedna donosi svoju odluku.

HRT će rezultate objaviti na svojim web stranicama i društvenim mrežama te ovim putem zahvaljuje svima koji su se prijavili na natječaj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Opatija – atraktivna scena dramskih serija

U Opatiji se snima serija “Drugo ime ljubavi” Opatija je, čini se, sudeći po broju zahtjeva koji dolaze u Grad, sve ...