Početna - AUTOMOTO - 23. Rally Opatija – pobjednici
opatija rally
web

23. Rally Opatija – pobjednici

Prolaskom kroz ceremonijalni cilj ispred opatijskog Mrkata i dodjelom pehara najuspješnijim posadama svečano je završen 23. Rally Opatija.

Ove godine rally se vozio  itinererom dugim 354,70 km u sklopu čega su bili osam brzinskih ispita ukupne duljine 110,54 km. U petak je započeo natjecateljski dio od 18:00 sati gdje su posade prošle dva atraktivna noćna brzinska ispita (Breza 1 i 2) koja su se vozila na potezu od mjesta Ružići do Petrolejske ceste. Dva brzinca, duljine nešto više od 6 kilometara, najbrže je prošao bračni par Hrvatin – Hrvatin i tako su završili su kao pobjednici prvog dana natjecanja.

U subotu, vozači su krenuli s opatijskog mula točno u 09:01 sati prema servisnom parkiralištu na Preluci, a nakon toga su uslijedila tri brzinska ispita: Brest, Račja Vas i Mune. Nakon odvoženih 5 brzinskih ispita 1. mjesto preuzela je posada Szilagyi – Csanyi s ukupnim vremenom 35:12.2, dok su nažalost posada Hrvatin – Hrvatin, izletjevši s ceste, morali prekinuti svoje natjecanje i odustati od borbe za prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je posadi Prodan – Draženović iz AK Opatija Motorsport s ukupnim vremenom 35:44.6. Nakon pregrupiranja na opatijskom mulu, uslijedila su posljednja tri brzinska ispita koja su se vozila po istim dionicama u suprotnom smjeru.

Od ukupno prijavljene 32 posade, na cilj je stiglo samo 18 iako su vremenski uvjeti bili odlični kao i cesta koaj je bila suha.

Završni rezultati nisu donijeli iznenađenje pa su tako pobjednici 23. Rallya Opatija posada Janos Szilagyi – Botond Csanyi sa Mitscubishi Lancer Evo IX koji su prvo mjesto preuzeli u 4 brzincu i zadržali prednost do samog kraja natjecanja. Iako su mađarskog podrijetla, na natjecanju su sudjelovali kao posada AK Delta Sport. Njihov završni rezultat je 1:03:26.0. Drugo mjesto je pripalo posadi Prodan – Draženović (Ak Opatija motorsport), koji su u svojoj 3. Klasi osvojili 1. mjesto. Njihov završni rezultat je 1:04:41.3. Posada Trani – Vošinek iz Slovenije u zadnjem brzincu preuzeli su 3 mjesto svojim sunarodnjacima Premrl – Brešer koji su morali odustati zbog izlijetanja sa ceste.

Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održala se u hotelu ”4 Opatijska Cvijeta“ u večernjim satima. Ovogodišnje natjecanje Prvenstva Hrvatske organizirao je Autoklub Opatija uz suorganizaciju riječkih klubova Ina Millennium i Rijeka.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...