Početna - AUTOMOTO - BMW širi proizvodnju električnih automobila
bmw
web

BMW širi proizvodnju električnih automobila

Njihova tvornica u njemačkom Dingolfingu dobila je dvije nove proizvodne linije. U novim pogonima nastajati će baterijski paketi i elektromotori za aktualne i buduće električne i hibridne modele ove marke. Do sada je tvornica u Dingolfingu proizvodila baterijske module te još neke komponente za BMW i3 te i8 automobile, a kako ovaj proizvođač planira ponuditi hibridnu tehnologiju u ostalim segmentima, jasna je potreba za širenjem proizvodnih kapaciteta.

Prvi od ostatka BMW game koji će se podičiti hibridnim pogonom biti će X5 PHEV čiji ranije predstavljeni koncept je mogao prevaliti 30 km s jednim punjenjem baterija te doseći brzinu od 120 km/h uz korištenje samo električnog pogona. Očekivanja od ovog, ali i narednih modela koji će koristiti sličnu tehnologiju su velika, a velika će biti i ulaganja u širenje proizvodnje. Iz BMW-a predviđaju potrošiti desetine milijuna eura na gradnju i razvoj proizvodnje električnih pogonskih komponenti u narednih pet godina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(VIDEO) Pogledajte tko je Kastavac mjeseca rujna!

Kastavac mjeseca rujna je Matija Perić, umirovljenik i aktivni planinar, predsjednik Planinarskog društva „Učka“ i jedan od najzaslužnijih ljudi za ...