Početna - IZDVOJENO - Coffeehouse debata u kavani hotela Continental u Opatiji
debata
web

Coffeehouse debata u kavani hotela Continental u Opatiji

Sutra, 29. listopada održava se prva coffehouse debata u kavani opatijskog hotela Continental. Ova i ostale debate bit će o vrućim pitanjima današnjice, a sudjelovat će stručnjaci i intelektualci. Ova premijerna debata kojoj je tema GMO (genetski modificirani organizmi) započinje u 18:00 sati, a sudionici će biti prof. dr.sc. Hrvoje Fulgosi, znanstveni savjetnik pri Zavodu za molekularnu biologiju na Institutu Ruđer Bošković, priznati biotehnolog i predsjednik Vijeća za GMO Vlade RH, te prof. dr.sc. Elvio Baccarini, pročelnik Odsjeka za filozofiju na Filozofskom fakultet u Rijeci, poznati filozof, etičar i član Vijeća za GMO Vlade RH.

– Kavane su oduvijek bile simbol duhovnog života i uljuđenosti, a u njima su se okupljali intelektualci, dame i gospoda, glazbenici, književnici, umjetnici, političari, novinari te u njima diskutirali o aktualnim i životnim temama uz šalicu kave i omiljene slastice. Početkom 20. Stoljeća određeni krug književnika ušao je u povijest pod nazivom ”Kavanski književnici” budući da su kavane bile njihova radna mjesta u pravom smislu te riječi te su u udobnom kavanskom ambijentu stvarali svoja djela. Upravo vođeni ovim činjenicama želimo u našoj kavani Continental oživjeti pravu kavansku atmosferu te u suradnji s Udrugom Kulturni front krećemo s prvom debatom u sklopu ciklusa ”Opatija Coffeehouse Debate”, a tema je GMO (Genetski modificirani organizmi), kazao je Ivan Sarajlić iz Milenij hotela.

– Prvi sastanak u sklopu projekta ‘Opatija Coffeehouse Debates’ zato ćemo posvetiti genetskim modificiranim organizmima, te pokušati odgovori na pitanja vezana uz prednosti i nedostke genetski modificirane hrane, potrebu zabrane ili posebnog označavanja takve hrane na tržištu, te uz odnos GMO kultura i hrvatske poljoprivrede – predstavljaju li one opasnost ili priliku, kazao je Sarajlić.

– Kroz kraća izlaganja panelista i dulju raspravu na koju će biti stavljen posebni naglasak pokušati ćemo naći odgovore na pitanja koja nas muče, naučiti nešto novo te u dobrom društvu i akademskoj atmosferi, uz kavu ili čaj, provesti jednu ranu jesenju večer, zaključio je Sarajlić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...