Početna - IZDVOJENO - 25. Kastafsko kulturno leto uz Tommy Emmanuela
kkl

25. Kastafsko kulturno leto uz Tommy Emmanuela

U sklopu jubilarnog 25. izdanja Kastafskog kulturnog leta (1.7.-26.8.2016.) na 19. Festivalu gitare nastupit će najpoznatiji australski gitarist Tommy Emmanuel, dvostruko nominiran za glazbenu nagradu Grammy i jedan od najvećih gitarista današnjice.

Emmanuel je prvi puta u Kastvu nastupio 2003. godine i njegov je koncert ostao upamćen kao jedno od najupečatljivijih gostovanja u sklopu Kastafskog kulturnog leta. Našoj publici će se ponovno predstaviti 02.8.2016. u ambijentu prekrasne Crekvine i u sklopu turneje It’s never too late, promovirajući tako svoj istoimeni studijski album, hvaljen od struke i kritike.

Legendarni australski gitarist svoju profesionalnu karijeru gradi više od dva desetljeća, pritom surađujući s vrhunskim glazbenicima, a stotine tisuća fanova diljem svijeta vjerno prate njegovo stvaralaštvo. Jedinstven stil sviranja koji je proslavio Tommy Emmanuela, finger style, neodoljivo podsjeća na način na koji pijanisti proizvode glazbu na klaviru, korištenjem svih deset prstiju. Umjesto pratećeg benda, Tommy Emmanuel koristi samo  jednu gitaru na kojoj sam istovremeno izvodi melodijske, bas i perkusionističke dionice. Gitaristička legenda Chet Atkins, inače prvi Emmanuelov uzor, u međuvremenu je postao jedan od njegovih najvećih obožavatelja.

U osvrtima na izvedbe gitarističkog virtuoza koji će nastupiti u Kastvu, napisano je:

Njegovo sviranje gitare uvelike sliči njegovom smijehu, na način da oboje izgledaju tako jednostavno. Tommy Emmanuel izvođač je sa snažnim instinktom, njegov je repertoar originalan i emotivan, proizvod je intuicije, a ne vježbanja. Odnos umjetnika i instrumenta rezultira zvukom koji podsjeća na razgovor između starih prijatelja.“ (Las Vegas Review)

„Njegov australski šarm, opaki smisao za humor i njegovi živahni pokreti potpuno su me osvojili. Ukoliko nikada niste vidjeli nastup ovog čovjeka uživo ili čuli neke od njegovih pjesama, potražite ga odmah. On je zaista čudesan.“ (BeatWeek)

„Nema mnogo umjetnika sa sposobnošću pridobivanja publike u one-man-show formatu nastupa, ali Tommy Emmanuel nije običan umjetnik. Ispred publike, on je više od samo čovjeka i gitare, on je majstor zanata koji to dijeli sa svojim prijateljima. Bilo je jednako puno osmijeha koje je umjetnik upućivao publici kao i publika njemu. Bilo je teško za reći tko je te večeri uživao više, gitarist ili publika… no zar ne bi tako trebalo i biti?“ (Guitar International)

Uz gitarističku legendu koja će u sklopu Festivala gitare održati koncert 02.8.2016. na Crekvini, dan ranije nastupit će beogradski indie bend Stray Dogg, koji je nedavno na promociji svog novog hvaljenog albuma Come Along Wind oduševio zagrebačku publiku u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog te zagrebački indie blues gitarist Bebé Na Volé, po mnogočemu jedinstvena pojava na domaćoj nezavisnoj sceni. Posljednjeg dana Festivala gitare, u Kastav dolaze izuzetno talentirani virtuozi klasične glazbe Ana i Viktor Vidović.

Paket ulaznica za cijeli Festival gitare može se nabaviti od od petka, 18. ožujka, i to po promotivnoj cijeni od 190,00 kn.Ulaznice je moguće kupiti putem portala mojekarte.hr te na sljedećim prodajnim mjesta: Dallas Records (Tkalčićeva 7, Zagreb), Dallas Records (Splitska 2a, Rijeka), Antikvarijat Ex libris (Riva Boduli 3B, Rijeka), Foto Revija (Užarska 28, Rijeka) te New Sound (Trg maršala Tita 2, Matulji). Ulaznice za pojedinačne koncerte u pretprodaji iznose 40,00 kn (Stray Dogg, Bebé Na Volé), 120,00 kn (Tommy Emmanuel) i 50,00 kn (Ana i Viktor Vidović).

Organizatori 25. Kastafskog kulturnog leta najavljuju kako će uskoro biti poznati i ostali izvođači u sklopu jubilarnog 25. Kastafskog kulturnog leta.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...