Početna - IZDVOJENO - 2×1 komunikacije: Domoljubna koalicija pobjeđuje s 58 posto glasova
tomislav karamarko
web

2×1 komunikacije: Domoljubna koalicija pobjeđuje s 58 posto glasova

Da su danas parlamentarni izbori, u općini Seget, HDZ bi odnio većinu glasova birača – njih 51,33 posto. Za SDP bi glasovalo 24,33 posto građana Segeta, a za HNS 3,67.

Domoljubna koalicija dobila bi ukupno 58 posto glasova podrške, a lijeva koalicija 30,33 posto.

Rezultati su to najnovijeg istraživanja agencije 2×1 komunikacije, provedene u kolovozu telefonskim putem na uzorku od 300 ispitanika.

Građani su se izjasnili i po pitanju popularnosti političara. Tako se za šefa HDZ-a Tomislava Karamarka odlučilo 41,67 posto ispitanika, a za predsjednika SDP-a Zorana Milanovića 20,67 posto.

Iz agencije 2×1 komunikacije doznaje se kako je ovo istraživanje početak obrade svih deset izbornih jedinica.

Općina Seget izabrana je kao jedna od općina i IX. Izborne jedinice, a za to se područje planira anketirati i građane Benkovca.

Potom slijedi i novi krug istraživanja u ostalim izbornim jedinicama pa bismo za dva mjeseca mogli imati kompletan presjek po svim jedinicama, s reprezentativnim uzorkom od cca 1000 ispitanika po istraživanju.

Za razliku od konkuretnskih agencija Ipsos Puls i Promocija Plus, agencija 2×1 komunikacije prezentira podatke obrađene unutar zasebnih izbornih jedinica, a ne na nivou države, što javnosti daje konkretniju i pouzdaniju sliku o rejtingu stranaka i političara na parlamentarnim izborima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...