Početna - IZDVOJENO - 3. Knjiz- Veselo natjecanje u poznavanju književnosti
knjiz
web

3. Knjiz- Veselo natjecanje u poznavanju književnosti

3. Knjiz poznat i kao veselo natjecanje u poznavanju književnosti održava se u petak, 28. Studenog u Klubu mladih Rijeka s početkom u 20:00 sati. Organizator natjecanja je portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info.

Ovomjesečni Knjiz bit će o ljubavi i smrti u literaturi, tako će se tu naći pitanja kako su život skončali neki od poznatih pisaca, pitanja o sretnim i nesretnim ljubavima iz knjiga.

Za nagrade se ovaj mjesec pobrinula izdavačka kuća PROFIL, koja će najbolje natjecatelje nagraditi vrijednim knjigama, kako domaćih tako i stranih autora: Roberta Perišića (Naš čovjek na terenu), Pavla Pavličića (Šapudl, i što je bilo poslije), Dubravke Ugrešić (Europa u sepiji), Gordana Nuhanovića (Šale su ostale kod kuće), Ive Brešana (Mrtvima ništa ne treba), Bekima Sejranovića (Ljepši kraj), Iana McEwana (Solar i Na plaži Chesil), Borisa Akunina (Dekorater), Paula Austera (Nevidljivo), Markusa Zusaka (Kradljivica knjiga), Jennifer Egan (Vrijeme je opak igrač), Elizabeth Strout (Olive Kitteridge), Nicole Krauss (Velika kuća), Lauren Beukes (Djevojke koje sjaje), Masha Gessena (Čovjek bez lica : Nevjerojatni uspon Vladimira Putina), Billa O’Reillyja (Pucanj u Kennedyja), Tariqa Alija (Obamin sindrom) i dr.

Knjiz se po uzoru na poznati format pub viza održava jednom mjesečno, a natječu se ekipe sastavljene s  2 do 5 članova koji se natječu pod zajedničkim imenom ekipe, ne posebno. Pitanja se prezentiraju putem projektora, a na njih se odgovara ispunjavanjem priloženog obrasca. Sudjelovati može svatko, neovisno o razini znanja, tako da sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjeti lokaciju održavanja Knjiza u njihovom gradu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...