Početna - IZDVOJENO - Umjesto na Jazovci i Hudoj jami SDP-ovci pale svijeće pred središnjicom MOSTA
lampaši

Umjesto na Jazovci i Hudoj jami SDP-ovci pale svijeće pred središnjicom MOSTA

Odavno postoji izreka: “Tko gubi ima pravo da se ljuti.“ Ipak sve ima svoje granice pa čak i ljutnja.  Čovjek koji zastupa demokraciju uvijek pazi da svojim gestama ne pređe granicu dobrog ukusa, a osobito na to da njegovi čini ne podstiču mržnju, netoleranciju i nasilje.  Na žalost neki ne misle tako i spremni su na sve i svašta,

Sve je bilo vidljivo iz nekoliko izjava već u predizborno vrijeme.  Nazivajući oporbu ruljom, kriminalcima, zločinačkom udrugom,  rasistima, ustašama pa potom izvikivanjem „mi ili oni“, a osobito čuvene izreke „No pasarán“ (“neće proći”) dali su naslutiti da će u borbi za vlast koristiti sva raspoloživa sredstva. I krenuli su u zastrašujući igrokaz.

Paljenjem svijeća pred kućom u kojoj nitko nije umro zaprijetili su članovima Mosta na najgrozniji način – smrću. Ovakav čin može se nazvati jedino prijetnjom i policija je bila dužna intervenirati. Prema odredbama članka 37. stavka 2. KZ RH oni koji su pali svijeće poticali su na nasilje a to je kazneno djelo, tim više što je to unaprijed planirano. Svaki prosvjed treba prijaviti i za njega dobiti odobrenje od nadležnih institucija. Za ovakav oblik prosvjeda sigurno ne bi dobili dozvolu. Pokušavati reći da su tako htjeli izraziti žaljenje stvarno je suludo, piše maxportal.hr

Kako to da se nisu sjetili otići na Hudu jamu, Jazovku, Kočevski rog ili u Maceljsku šumu i tamo paljenjem svijeća izrazili žaljenje zbog djela koje su počinili pripadnici partije čiji su oni slijednici. Za to treba imati savjest.

Zbog čega tolika ljutnja. Izbore su izgubili na demokratski način i to pred očima cjelokupne nacije. Možda to i nije ljutnja već strah od posljedica svoga djelovanja za vrijeme obnašanja vlasti. Neki čak „odlaze“ daleko jer tamo kao vide bolju budućnost, a do jučer su nam govorili o svojim uspjesima i blagostanju koje su nam stvorili. Zašto onda otići?

Kakav nas tek karneval očekuje 28. prosinca u Saboru i istovremeno koordiniranoj prosvjednoj akciji SDP-ove mladeži na Trgu bana Josipa Jelačića.  Treba li stvoriti kaos kojim bi se trebala opravdati uporaba nekih institucija u nelegitimne svrhe?  Za to imamo lijepu zagrebačku izreku „nebu išlo“. Svi koji misle dobro svome narodu i  ovom našem svetom tlu neće se priključiti ovom prosvjedu, a ako se i zateknu u blizini neće reagirati na način na koji bi vi to željeli. Gospodo odavno su pročitane vaše metode djelovanja. Vi još uvijek niste svjesni da živite u 21. stoljeću. Možda neki još nisu saznali da je Broz umro.

Upravo zato novoizabrana Vlada treba iz institucija i javnog života udaljiti sve one koji  se služe jezikom mržnje i nasilja. Svi oni koji su počinili kaznena dijela moraju biti procesuirani i primjereno kažnjeni. Vlada i Sabor moraju postupiti u skladu s odredbama Rezolucije vijeća Europe broj 1481/ 2006. i osuditi komunistički režim koji je počinio zastrašujuće zločine. Oni pak koji su sudjelovali u totalitarnoj vlasti a nisu počinili zločine trebaju proći kroz postupak lustracije. To prethodna vlast nije učinila iako je na to bila upozorena od Europske unije.

Gospodo komunisti vi ste vršili likvidacije, a ovo demokratsko društvo izvršit će lustraciju. Od lustracije se ne umire strašnom smrću. Nažalost, sramotu koju će te podnijeti u potpunosti ste zaslužili. Mi vam opraštamo no više ne možete biti na funkcijama i javno djelovati. Neka vam dragi Bog oprosti i pomogne da se promijenite.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...