Početna - IZDVOJENO - Grmoja: MOST će podržati kandidata Domoljubne koalicije za predsjednika Hrvatskog sabora
grmoja
foto:facebook

Grmoja: MOST će podržati kandidata Domoljubne koalicije za predsjednika Hrvatskog sabora

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u nedjelju Hini da će Most podržati kandidata HDZ-ove Domoljubne koalicije za predsjednika Hrvatskog sabora na  konstituirajućoj sjednici (ponedjeljak 28. prosinac), čime će nastaviti proces formiranja vlade i suradnju s Domoljubnom koalicijom.

„Podržat ćemo kandidata Domoljubne koalicije i time nastaviti proces formiranja vlade i suradnju s Domoljubnom koalicijom. Ta će suradnja trajati dok se reforme budu provodile, a ako se to ne bude događalo, mi izlazimo iz cijele priče”, rekao je Grmoja.

Suradnja s HDZ-om, kaže glasnogovornik Mosta, je za njihovu stranku puno sigurnija.

 „HDZ-u treba puno više naših zastupnika i zato su vjerojatno bili do sada u odnosima prema nama puno korektniji. To ne znači da nećemo biti na oprezu i da nećemo biti korektiv. Osim što ćemo biti jamac provođenja najavljenih reformi radit ćemo na tome da spriječimo bilo kakve kriminalne i nečasne radnje kakvih je bilo posljednjih 20 godina tijekom vladavine dviju velikih stranaka“, rekao je Grmoja za Hinu.

Most, poručuje Grmoja, neće dopustiti da prilikom formiranja vlade ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama budu njezin dio.

„I dalje smo otvoreni za suradnju u Saboru sa svim političkim strankama oko provođenja reformi, pa tako i s koalicijom Hrvatska raste“, dodao je.

Glasnogovornik Mosta Grmoja naglasio je kako ga žaloste medijska nagađanja da bi SDP  mogao pokušati rušiti saborsku većinu jer, kako ističe, te najave potvrđuju ono što je šef SDP-a Zoran Milanović radio cijelo vrijeme.

„Još od slučaja Prgomet, preko pokušaja vrbovanja zastupnika Mosta, do zastrašivanja i uvreda Mostovih zastupnika, koje je na konferenciji za novinare gotovo šovinistički vrijeđao i prozivao ih zbog mijenjanja prezimena i sličnog“, rekao je.

Jedna socijaldemokratska stranka ipak ne zaslužuje takvo vodstvo, ocijenio je Grmoja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...