Početna - IZDVOJENO - SDP neće nikoga predložiti za predsjednika Sabora?

SDP neće nikoga predložiti za predsjednika Sabora?

Klub zastupnika SDP-a odlučivao je o tome hoće li na konstituirajućoj sjednici Sabora, koja je zakazana za ponedjeljak, ponuditi i svojega kandidata za predsjednika Sabora. Sastanak je završio nakon malo više od pola sata, a novinarima je izjavu dao Peđa Grbin, član Glavnog odbora SDP-a.

‘SDP neće predložiti sutra nikoga za predsjednika Sabora’, rekao je nakon sjednice izabranih zastupnika SDP-a. ‘SDP će se ponašati u skladu s parlamentarnom praksom koja u Hrvatskom saboru postoji već čitav niz godina’, dodao je, a na pitanje novinara hoće li podržati kandidata Domoljubne koalicije Željka Reinera odgovorio je: ‘Što se tiče glasovanja, to ćete vidjeti sutra na samoj sjednici’.

U medijima se špekuliralo da bi, ako i koalicija Hrvatska raste predloži svog kandidata, glasovanje moglo biti tajno te da bi se dio zastupnika Mosta nezavisnih lista u tom slučaju priklonio kandidatu koji ne dolazi iz Domoljubne koalicije.

Iako se po medijima nagađalo da bi koalicija Hrvatska raste kao kandidata za predsjednika Sabora na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici moglapredložiti Dragu Prometa, iz HRID-a su poručili da nitko od njihovih zastupnika ‘neće biti kandidat za najodgovornije dužnosti’.

‘U skladu s dosad jasno izrečenim stavovima, HRID neće podržati kandidate za predsjednika Sabora niti od strane SDP-a, niti koalicije HDZ-MOST’, poručili su iz HRID-a.

Podsjetimo, za ponedjeljak je zakazan konstituirajuća sjednica Sabora, a kandidat Domoljubne koalicije bit će Željko Reiner kojeg će podržati i MOST.

Ostaje vidjeti hoće li novi predsjednik Sabora imati potporu više od 78 zastupnika, koliko ih je kod Predsjednice podržalo novog mandatara Oreškovića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...