Početna - IZDVOJENO - Milanoviću odzvonilo? I sin Ivice Račana se pridružio oporbi
milanović
Foto: Facebook

Milanoviću odzvonilo? I sin Ivice Račana se pridružio oporbi

Iako je prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović, po nekom općeprihvaćenom mišljenju najjačom strankom lijevog centra u Hrvatskoj već 25 godina upravlja politička loza Račan.

Od raspada bivše države suvereni šef stranke sljednice SKH bio je Ivica Račan, kojega je nakon smrti u proljeće 2007. godine u političkom smislu naslijedio stariji sin Ivan Račan. Možda bi bilo pogrešno reći da je tada izašao na scenu jer Račan junior djeluje više iz sjene. Iako tvrdi da nije nikakav SDP-ov mastermind, mnogi vjeruju da je upravo on najzaslužniji za Milanovićev odabir i postavljanje na čelno mjesto socijaldemokrata , kao i još niz  poteza ključnih za njeno djelovanje, piše direktno hr.

U trenutku tijesnih parlamentarnih izbora i jednomjesečne drame oko iščekivanja novog mandatara SDP definitivno ide u oporbu, a Ivan Račan u intervjuu Jutarnjem listu poručuje kako SDP treba drugačije ustrojiti i naučiti mnogo iz svojih grešaka, te da ne može ponovno doći nespreman na vlast. Navodi i kako treba reaspraviti vrlo ozbiljno o karakteru i stilu vođenja stranke, kao i njenim rezultatima.

Iako nije sretan što mandatar nema politički legitimitet i što se Most na kraju opredijelio za HDZ, smatra kako treba raskrstiti s Milanovićevom retorikom te priječi u konstruktivnu oporbu. Mandatara namjerava suditi po rezultatima, a ne a priori kako to čini sadašnji predsjednik SDP-a

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Udari bure do 163 km/h na Kvarneru, zabijelio se Platak

Poremećaj koji se premješta preko naših krajeva donio je puno vjetra i za sada malo oborina. Bura je ojačala u ...