Početna - IZDVOJENO - Održan Humanitarni karnevalski bal
Bal4

Održan Humanitarni karnevalski bal

U sklopu 33. Riječkog karnevala, u palači Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja održan je 17. po redu, tradicionalni Humanitarni karnevalski bal. Sakupljene donacije ove su godine namijenjen Centru za autizam za daljnje razvijanje projekta „Senzorni park za naš osmjeh“.

Karnevalski bal svake godine okuplja brojne predstavnike diplomatskog i konzularnog zbora u Republici Hrvatskoj, gospodarstvenike, predstavnike lokalne i regionalne vlasti te druge osobe iz javnog života.

Ove godine prisustvovalo je dvadesetak veleposlanika iz raznih zemalja svijeta: veleposlanica Sjedinjenih američkih država Julieta Valls Noyes, veleposlanik Češke Martin Košatka, veleposlanik Crne Gore Igor Gradjević,  veleposlanik Španjolske Eduardo Aznar, veleposlanik Danske Anders Christian Hougard, veleposlanik Brazila David Silveira da Mota Neto, Veleposlanica Bugarske Tanya Dimitrova, veleposlanik Japana Keiji Ide, veleposlanica Australije Susan Cox, veleposlanica Egipta Olfat Farah, veleposlanik Ukrajine Oleksandr Levchenko, veleposlanica Nizozemske Ellen Berends, veleposlanik Irske Tim Harrington, veleposlanik SR Njemačke Thomas Eberhard Schultze, Marko Rakovec, privremeni otpravnik poslova u Veleposlanstvu Slovenije u RH, veleposlanik Indije Sandeep Kumar, veleposlanica Srbije Mirjana Nikolić i Janusz Tatera, konzul u Poljskom veleposlanstvu. Bal su posjetili i počasni konzul u našoj Županiji te predstavnici talijanskog grada Estea i Cetinja iz Crne Gore.

Prigodnim govorom bal je otvorio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a riječi dobrodošlice uputili su i predstavnici Rotary kluba Rijeka- Sveti Vid te INAe i Jadrolinije. Naime, Humanitarni karnevalski bal organizira Grad Rijeka u suradnji sa Rotary klubom Rijeka- Sveti Vid te Turističkom zajednicom Grad Rijeke i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja, a sponzori bala bili su INA i Jadrolinija.

Za glazbeni dio večeri zaduženi su bili „Big Band“ Josipa Pepija Forembachera, Karlovački bubnjari – Udruga Carolosboom, te akrobatska skupina Čupakabra, dok su Ivica Vrkić i Elena Brumini imali ulogu voditelja večeri.

Inače, riječ je o 17. Karnevalskom balu, ali i 12. Po redu koji nosi humanitarni karakter. Do sada je na humanitarnim balovima sakupljeno oko milijun kuna, a sredstva su se sakupljala za pomoć udrugama koje skrbe o oboljelim osobama, nabavku opreme za Dječju bolnicu Kantrida, za prevenciju ovisnosti, za skrb o beskućnicima, za nezbrinutu djecu te pomoć sportskim klubovima osoba s invaliditetom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...