Početna - IZDVOJENO - Foto: 33. Međunarodna karnevalska povorka okupila 10 000 maškara
10
foto: facebook

Foto: 33. Međunarodna karnevalska povorka okupila 10 000 maškara

Više od 10 000 maškara okupila je 33. međunarodna karnevalska povorka u Rijeci. Maškare su bile podijeljene u 110 karnevalskih grupa, a 73 su imale alegorijska kola. Sve je bilo predvođeno Meštrom Tonijem, kraljicom Sandrom, Morčićima i Gradskom glazbom Trsat.

Prvim riječkim mažoretkinjama pripao je početak programa, a kraj već tradicionalno Halubajskim zvončarima. Sam kraj je bio kao uvijek u režiji grupe Pom-F-Ri koja je  na Adamićevom gatu presudila Pustu jedinstvenom ceremonijom paljenja na moru.

Duž trase bilo je postavljeno šest pozornica, s kojih su gledatelje i maškare kroz program povorke vodili Jadranka Čubrić i Lucio Slama , Ernest Marinković i Neno Pavinčić , Ivica Nikolac i Robert Ivanović , na centralnoj pozornici   Ivana Bilen i Davor Jurkotić te Irena Grdinić i Mario Lipovšek, potom, Maja Stepančić i Denis Brižić  te Vale i Tomislav Škulj ili Tommy DJ .

Iz inozemstva ove godine na karnevalsku povorku došlo je 14 grupa i to iz Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Makedonije .

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...