Početna - IZDVOJENO - 43. Marunadu u Lovranu obilježilo predivno vrijeme, zabava i mnogobrojni posjetitelji
marunada
foto:facebook

43. Marunadu u Lovranu obilježilo predivno vrijeme, zabava i mnogobrojni posjetitelji

Vikend iza nas bio je posvećen 43. izdanju Marunade u Lovranu. Tri dana ovog poznatog događanja obilježilo je sunčano vrijeme koje je izmamilo mnogobrojne posjetitelje da dođu i zabave se te zaslade uz marune, kestene ili slatke proizvode od istih.

Miris pečenih maruna širio se cijelim Lovranom, a mogli su se probati i kupiti po cijeni od 60 kn za kg dok su kesteni koštali 20 kn za istu količinu.

Uz mnoštvo štandova gdje se prodavalo sve od igračaka, do fritula, mesnih proizvoda, sireva, meda, prozvoda od lavande i bračkog kamena, bučina i maslinova ulja na glavom parkingu bili su smješteni štandovi s domaćim rakijama, jelima i kolačima od maruna, te za one nešto gladnije prava domaća jela, kobasica s kapuzom, gulaš s palentom, čevapi, raznovrsne kobasice i sl.

Takva rznovrsna i bogata ponuda dodtno je obogaćena predivnim vikend vremenom koja je Lovran ispunila posjetiteljima, a koje je zadržao i zanimljiv glazbeni program. Subotnje jutro ispunili su zvukovi zborova na kojem su se članovima KUD-a Lovran pridružili Mješoviti zbor DVD Opatija, Mješoviti zbor Vrelo Fužine, Mješoviti pjevački zbor Grisium iz Gržnjana, Župni zbor Svetog Jurja Brseč te Klapa Mirakul Veprinac, poslijepodne se zabava nastavila uz Tamburaški sastav Arija iz Senja, grupu Pešekani, Chikaz Zumba Fitness te DJ Vedrana. Glavni dio glazbenih nastupa subote  bili su večernji sati kada su nastupili Zastoj Band i Neno Belan & Fiumens te feštu ”odvukli” do ranih jutarnjih sati.

U hotelu  Lovran održana je sjednica Predsjedništva Hrvatske udruge Karnevalista te maškarano druženje sudionika godišnje skupštine Hrvatske udruge Karnevalista.

Marunada je završila u nedjelju koja je također bila ispunjena zbivanjima, DJ Vedran puštao je glazbu od 10 sati ujutro, u podne je natupao Trio Asi, Klapa Nevera od 14 sati, a Puhački orkestar Lovran svoj nastup imao je u 16:00 sat. Od 17:30 na pozornicu je stupio Duško Jeličić Dule, dok su lovransku pozornicu od 19 sati ispunili Karin Kuljanić i Mario Lipovšek Battifiaca.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...